Penalităţi de 3.500 de lei pentru fiecare zi de întârziere firmei care lucrează la Fântâna cu Peşti din centrul Timişoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fântâna cu peşti FOTO Facebook/Dominic Fritz/Tion
Fântâna cu peşti FOTO Facebook/Dominic Fritz/Tion

Dominic Fritz, primarul Timişoarei, a anunţat marţi, 24 mai, că se vor aplica penalităţi uriaşe firmei care lucrează la Fântâna cu Peşti din centrul Timişoarei.

Lucrările de reabilitare a fântânii a început în martie 2021, la un an de la semnarea contractului pentru reabilitare. Deşi termenul de finalizare trecut pe panoul de pe şantier este februarie 2022, lucrările par departe să fie terminate. Mai ales că nu se lucrează. 

Primarul Dominic Fritz a anunţat sancţiuni drastice pentru constructor.

“Aplicăm penalităţi de 3.500 lei pentru fiecare zi de întârziere firmei care lucrează la Fântâna cu Peşti. Iar firma care a lucrat pe şantierul de pe Grigore Alexandrescu va fi somată să plătească 1,5 milioane lei penalităţi pentru nerespectarea termenelor asumate prin contract. Administraţia pe care o conduc nu tolerează ca şantierele să se întindă la nesfârşit. 

Înţelegem că situaţia economică actuală pune multe firme în dificultate şi suntem deschişi să arătăm flexibilitate. Dar când motivele obiective se termină şi încep scuzele fără acoperire, vom aplica penalităţile asumate prin contract de aceste firme. 

La Fântâna cu Peşti, unde lucrează o firmă cu pedigree liberal, aşa cum presa a relatat în mai multe rânduri, situaţia e gravă... Am dat start la lucrări în 2021, însă firma nu dă niciun semn că se apropie de final, deşi termenul contractual a expirat. Şantierul stă părăsit ca o rană deschisă în inima oraşului”, a transmis Dominic Fritz. 

Indiferent dacă e vorba de incompetenţă, rea-voinţă sau sabotaj, municipalitatea va aplica penalităţi de 3500 de lei în fiecare zi, până când constructorul se va achita de obligaţiile contractuale. 

“Ne rezervăm inclusiv dreptul de a acţiona această firmă în penal pentru că îşi bate joc de un monument al Timişoarei şi de timişoreni. Vreau să fie clar pentru toată lumea: nu voi mai accepta ca o firmă să vină la licitaţie, să oferteze un preţ mic ca să câştige, cu asumarea să finalizeze lucrarea până la o anumită data şi după aia să spună că totul a fost doar o păcăleală. Asta este concurenţă neloială şi tocmai ăsta este motivul pentru care nu vom mai accepta astfel de întârzieri”, a mai spus Fritz.

Fânâna nu este un monument istoric, însă se încadrează cu arhitectura Pieţei Victoriei. A fost construită în 1957, în formă de stea cu cinci colţuri.

Pe aceasta au fost filmaţi, în 1969, membrii formaţiei Phoenix cântând melodia „Totuşi sunt ca voi”. De atunci au mai avut loc câteva modificări ale formei bazinului. 
 

În 2013, Fântâna arteziană cu peşti din Timişoara a fost iluminată arhitectural. 


Vă mai recomandăm să citiţi:

FOTO Fântâna cu peşti din centrul Timişoarei a fost colorată spectaculos

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite