Un avion militar Globe Master III, de aproape 300 de tone, a aterizat pe aeroportul Timişorean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avionul militar a aterizat cu bine pe cel mai mare aeroport din Vestul României
Avionul militar a aterizat cu bine pe cel mai mare aeroport din Vestul României

Pista de decolare-aterizare a Aeroportului Internaţional „Traian Vuia” Timişoara a demonstrat ca este pregătită să primească aeronave de mare capacitate

O aeronavă militară de tip C 17 Globe Master III, cu o capacitate de 265 tone a aterizat pe Aeroportul International „Traian Vuia” Timişoara. Operarea avionului de mare capacitate s-a făcut în condiţii optime.

Aeronava destinată transportului de tehnică militară şi personal, este de 12 ori mai grea decât un Saab 2000 (care are o greutate maximă de 22 tone) şi de 4 ori mai grea decât un Airbus 320 (o greutate de 65 tone), avioane care operează regulat pe cel mai important aeroport regional din ţară.

„Faptul că aceste aeronave vor opera pe Aeroportul Internaţional Timişoara demonstrează încă o dată că pista de decolare-aterizare este una de bună calitate deoarece structura ei suportă aeronave de mare capacitate. Lucrările care au fost realizate şi care vor continua în primăvara anului viitor sunt lucrări de reparaţii şi de asfaltare a suprafeţei betonate, care vor asigura o planeitate mai bună şi, implicit, un confort sporit al pasagerilor.”, a declarat Daniel Idolu, directorul Aeroportului Internaţional Timişoara. 

În cursul lunii decembrie, mai multe aeronave militare vor ateriza şi decola la Timişoara pentru transport de echipamente şi personal. De asemenea, va începe operarea şi compania de cargo care va lega Timişoara de Europa şi Orientul Îndepărtat. Compania deţine aeronave de mare capacitate (IL 76 , AN 124 şi A300-600 RF) şi a decis să-şi înfiinţeze o baza de operare la Timişoara.

Pista de decolare-aterizare a Aeroportului Internaţional Timişoara are o lungime  de 3500 m şi o lăţime 45 m lăţime si poate suporta operarea oricărui tip de aeronava de mare capacitate.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite