Ultima declaraţie de avere a liderului deputaţilor PSD. Din ce a obţinut familia Simonis aproape 130.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, şi soţia sa, Elena FOTO Facebook/Alfred Simonis
Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, şi soţia sa, Elena FOTO Facebook/Alfred Simonis

Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD, şi-a publicat ultima declaraţie de avere, din care reiese veniturile obţinute în 2019 de parlamentar. Potrivit documentului, Simonis a obţinut, pe lângă indemnizaţia de deputat, venituri din vânzarea unei maşini Porsche, dar şi de la botezul copilului. De asemenea, soţia deputatului a primit de la tatăl său o donaţie de 60.000 de euro.

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, a vândut în 2019 un autoturism Porsche fabricat în 2012 cu suma de 141.000 de lei (aproximativ 28.000 de euro). Asta reiese din ultima declaraţie de avere depusă de Simonis la Camera Deputaţilor. Potrivit documentului, tot în 2019, familia Simonis a obţinut la botezul copilului 39.300 de euro, iar soţia lui Alfred Simonis a primit din partea tatălui său o donaţie de 60.000 de euro.

Din indemnizaţia de parlamentar, liderul deputaţilor PSD a obţinut suma de 144.263 lei (12.000 de lei lunar), la care se adaugă diurna pentru participarea la lucrările Parlamentului, cazarea în Bucureşti, transportul în circumscripţie şi transportul de la domiciliu la Parlament.

Potrivit declaraţiei de avere a lui Simonis, soţia deputatului a avut în 2019, ca angajată a unei firme private, un salariu de 1.944 de lei. De asemenea, potrivit aceluiaşi document, în 2019 soţia lui Simonis a creditat firma în care este asociată cu fratele deputatului cu suma de 391.000 de lei, suma totală cu care Elena Simonis a creditat firma în care deţine 30 la sută din acţiuni fiind de 915.000 de lei.

Declaraţia de avere a lui Alfred Simonis mai arată că liderul deputaţilor PSD are de achitat două credite de 733.000 de lei, a căror scadenţă este în 2046-2047. În proprietate, Alfred Simonis are un BMW din anul 2007 şi un apartament. De asemenea, deputatul deţine împreună cu soţia sa o casă în Moşniţa Nouă, iar soţia parlamentarului deţine un apartament pe care l-a moştenit.

Cine este Alfred Simonis

Liderul deputaţilor PSD este la primul mandat de parlamentar, fiind desemnat lider al deputaţilor PSD în partidul era condus de Liviu Dragnea. După condamnarea lui Dragnea, Simonis a rămas în graţiile Vioricăi Dăncilă. Şi după ce Marcel Ciolacu a devenit preşedinte al PSD, Simonis a rezistat, fiind chiar ales preşedinte al PSD Timiş.

Alfred Simonis nu se poate lăuda cu realizări profesionale, toată ascensiunea sa datorându-se apartenenţei politice. Potrivit propriului CV, Simonis a absolvit Liceul Sportiv din Timişoara. Ulterior a absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea Tibiscus, o universitate privată din Timişoara, între timp desfiinţată. În 2012, Simonis a fost ales consilier local în Consiliul Local Timişoara, în acelaşi an devenind director în cadrul Aeroportului Internaţional Traian Vuia din Timişoara. În 2016, Simonis a fost ales deputat din partea PSD, reuşind după obţinerea mandatului să îşi treacă în CV un curs la Institutul Diplomatic Român şi un curs la Colegiul Naţional de Apărare.

Citeşte şi: 

Liderul deputaţilor PSD dă semnalul votării lui Cîţu: E de preferat un guvern slab unui guvern interimar


Propunere PSD prin care filmările cu poliţişti abuzivi să nu mai fie folosite ca probe. Simonis: „Exclus să treacă de Parlament o astfel de formă“

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite