Alfred Simonis, după ce Iohannis a atacat la CCR legea privind Tratatul de la Trianon: Ruşine! Încă o dată arătaţi că nu sunteţi preşedintele tuturor românilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD
Alfred Simonis, liderul deputaţilor PSD

Liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, afirmă că preşedintelui Klaus Iohannis ar trebui să-i fie ruşine pentru că a atacat la Curtea Constituţională Legea pentru declararea zilei de 4 iunie ”Ziua Tratatului de la Trianon”. ”Încă o dată ne arătaţi că nu sunteţi preşedintele tuturor românilor”, a transmis Simonis.

”«Apărătorul» Ardealului contestă Legea de sărbătorire a consfiinţirii unirii Transilvaniei şi a părţii răsăritene a BANATULUI cu PATRIA MAMĂ!  În viziunea sa, românii nu au dreptul să sărbătorească unirea Transilvaniei”, a scris, vineri, pe Facebook, Alfred Simonis.

Potrivit acestuia, ”mâine, poimâine ne va spune că nici cu Marea Unire, nici cu drapelul naţional, nici cu imnul nostru nu putem să ne mândrim”.

”Ci că românii au dreptul doar la sărbători din import! Pe acelea nu le-a contestat niciodată.... Ruşine, domnule Iohannis! Încă o dată ne arătaţi că nu sunteţi preşedintele tuturor românilor, ci doar al intereselor PNL ! Şi ale altora...”, a mai scris Simonis.

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să promulge legea care prevede declararea zilei de 4 iunie drept ”Ziua Tratatului de la Trianon”. Şeful statului a sesizat CCR. Proiectul, iniţiat de senatorii PSD Titus Corlăţean şi Şerban Nicolae, a fost adoptat de Parlament ca răspuns la acuzaţia preşedintelui că Marcel Ciolacu a negociat cu Viktor Orban vânzarea Ardealului. Ieri s-au împlinit 100 de ani de la Trianon.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite