Turneul Stradivarius 2013 ajunge la Timişoara: concertul va avea loc în biserica Millenium

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandru Tomescu va concerta sâmbătă la Timişoara
Alexandru Tomescu va concerta sâmbătă la Timişoara

Alexandru Tomescu şi celebra lui vioară vor concerta, sâmbătă, în Biserica Romano-Catolică Millennium din Piaţa Traian. Concertul va începe la ora 20.00 iar intrarea publicului va fi liberă

Turneul Stradivarius 2013 este în plină desfăşurare şi se bucură de un mare succes din partea publicului. Începând cu data de 10 mai, violonistul Alexandru Tomescu împreună cu vioara Stradivarius au pornit într-o călătorie prin 12 catedrale din tot atâtea oraşe ale ţării pentru a oferi un nou spectacol sincretic: anul acesta Integrala Sonatelor şi Partitelor pentru vioară solo de Johann Sebastian Bach sunt prezentate de celebrul muzician în combinaţie cu un spectacol de lighting design, special conceput pentru a scoate la iveală lumina din fiecare lucrare. 
 

După concerte în Braşov, Târgu-Mureş, Cluj-Napoca, Baia Mare şi Oradea, iar sâmbătă în Timişoara, Stradivarius Bach to Basics va completa triada spectacolelor sincretice prezentate de Alexandru Tomescu începând din 2011. 


După doi ani cu repertorii romantice care au înfăţişat publicului combinaţii de muzică şi film, respectiv teatru non-verbal, anul acesta Alexandru schimbă complet registrul. 

Ediţia a şasea a Turneului Stradivarius vă invită la o explorare a propriei spiritualităţi, filtrată de muzica serenă a lui Johann Sebastian Bach. Aceasta va fi însoţită de o schemă de lighting design concepută special pentru a facilita incursiunea publicului în universul lui Johann Sebastian Bach

 “Este vorba despre un concert absolut special, atât pentru că va aduce în faţa publicului un artist de mare valoare cât şi pentru că scopul final este unul cu caracter social.. Este combinaţia perfectă dintre artă şi caritate şi se încadrează fundamental în misiunea pe care o promovează şi susţine Rotary Internaţional la nivel mondial. In plus, fiind vorba de o seară de cultură, suntem fericiţi că putem fi şi noi parte la promovarea unui eveniment care poate adăuga plus valoare la agenda evenimentelor din programul Timişoara Capitală Culturală Europeană”,  declarat Horaţiu Rada,  preşedinte Rotary Cetate Timişoara, unul din organizatorii evenimentului.

Şi pentru că vioara Stradivarius Elder-Voicu este un instrument menit să facă lumea mai frumoasă, ea îşi va împlini complet misiunea cu atât mai mult cu cât turneul ce îi poartă numele este dedicat Fundaţiei Hope and Homes for Children România, o organizaţie ce are ca scop reformarea sistemului de protecţie a copilului din România. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite