Tupeul unui şofer beat şi fără permis care a omorât o fată de 16 ani. Tatăl victimei: „Dacă scapă, nu-l omor, dar n-o să mai fie bun toată viaţa”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raluca Verebeli FOTO Facebook

Un bărbat de 43 de ani din Timiş a fost reţinut şi marţi va fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Bărbatul este acuzat de ucidere din culpă, conducere fără permis şi sub influenţa băuturilor alcoolice şi fugă de la locul accidentului, după ce a omorât o tânără de 16 ani şi a rănit un tânăr de 17 ani pe o stradă din satul Iosif, aparţinând comunei Liebling.

Un grav accident rutier petrecut în seara zilei de duminică, 21 august, în localitatea timişeană Iosif, s-a soldat cu moartea unei tinere de 16 ani şi rănirea unui tânăr de 17 ani, care însoţea fata pe stradă, aproape de centrul satului. Autorul accidentului este un bărbat de 43 de ani, care conducea în momentul accidentului sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără permis. De altfel, şoferul ucigaş este recidivist, fiind eliberat condiţionat după ce a fost condamnat la închisoare, tot pentru că a condus fără permis.

Cei care vor decide dacă şoferul va fi sau nu arestat preventiv vor fi magistraţii Judecătoriei Deta, dar mărturia lui Mihai Verebeli, tatăl fetei ucise în accident scoate la iveală detalii revoltătoare despre modul în care s-a comportat şoferul ucigaş după producerea accidentului.

Mihai Verebeli a declarat pentru „Adevărul” că, duminică seara, fiica sa a venit acasă împreună cu un prieten din sat şi i-a spus mamei că o să mai stea afară. Bărbatul povesteşe că fata a luat de acasă şi nişte ciocolată pe care să o împartă cu alţi tineri din sat, iar la scurt timp după ce fata a plecat de acasă, părinţii au fost anunţaţi că Raluca şi băiatul care o însoţea au fost accidentaţi.

image

Bărbatul povesteşte că mai întâi a ajuns la locul accidentului soţia sa, care l-a sunat apoi să vină de urgenţă pentru că „Raluca a fost lovită de o maşină”. Mihai Verebeli susţine că şoferul care a produs accidentul a fugit de la faţa locului şi s-a întors la scurt timp, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat. „Se întâmplă la toţi, dar ce mă poate deranja este că nu a ştiut nimeni cine a lovit fata. A venit el (n.r. şoferul) după aceea şi a zis, ca şi cum nu ar fi ştiut nimic: ‹‹Dar, ce s-a întâmplat aici?››. S-a dus acasă, s-a spălat, a luat-o pe nevastă-sa şi au venit înapoi cu maşina. După tot ce s-a întâmplat a avut curajul şi tupeul să vină şi să întrebe: ‹‹Dar ce s-a întâmplat aici?››. Acest om nu trebuie să mai stea printre oameni. A avut o comportare de neînchipuit. Le-a spus la polişti: ‹‹Dar ce, voi îmi faceţi mie program? Că eu am fost şi la puşcărie şi nu mi-a făcut nimeni program››”, a declarat Mihai Verebeli.

Bărbatul a mai povestit şi durerea provocată de un poliţist şi un jandarm, care i-au spus după tot ce s-a întâmplat că şoferul „o să scape cu trei ani”. „Jandarmul mi-a spus: ‹‹Dar cu ce vă încălzeşte că primeşte trei ani de închisoare sau mai mult?››. Dacă scapă, eu nu o să îl omor, dar nu o să mai fie bun toată viaţa. Nu o să mai poată să îşi ţină lingura în mână. Să vedem atunci, legea îmi dă mie tot trei ani, fiindcă l-am lăsat în viaţă?”, a mai spus Mihai Verebeli, care a fost liniştit de un civil: „Staţi liniştit că nu o să ia numai trei ani”.  

Raluca Verebeli, tânăra ucisă în accidentul din localitatea Iosif, făcea parte dintr-o familie simplă, cu şapte copii. Tatăl fetei lucrează mecanic la o firmă de transport din Timişoara, iar familia Verebeli a fost greu încercată şi în urmă cu 9 ani, când o soră a Ralucăi a murit, alături de prietenul ei, într-o casă din Dumbrăviţa. Cei doi tineri puseseră sarmale la fiert, dar au uitat de mâncare, care a stins focul în timpul fierberii, iar cei doi tineri au murit intoxicaţi cu gaz. Raluca Verebeli, adolescenta moartă în accidentul de la Liebling era elevă la Liceul Emanoil Ungureanu. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite