Traversarea înot a lacului Surduc: sportivii amatori şi profesionişti vor înota peste 3 kilometri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lacul Surduc din judeţul Timiş Foto: arhivă
Lacul Surduc din judeţul Timiş Foto: arhivă

În 20 iulie 2013, va avea loc, pe lacul Surduc, cea de-a doua ediţie a unui eveniment ce are ca scop popularizarea înotului în ape deschise

Evenimentul este dedicat amatorilor şi profesioniştilor. Sunt invitate la start persoane cu vârstă de la 18 ani în sus. Persoanele sub 18 ani pot participa, dar numai în afara de concurs şi numai însoţite de către un adult.

Vor avea loc două probe: una scurtă (aproximativ 500 metri) şi una de rezistenţă (peste 3.000 metri).

Startul se dă de pe plaja de lângă cabana-restaurant, temperatura apei în lacul Surduc fiind de aproximativ 26 grade Celsius.  Dacă temperatura apei este peste 24 de grade, participanţii nu vor putea înota în echipament de neopren.

Cei interesaţi se pot înscrie la una dintre probe sau la ambele probe. Timpul limită la proba scurtă este de 30 minute, iar la proba lungă este de două ore. Participanţii care nu se încadrează în timpul limită vor fi descalificaţi. Proba de rezistenta este recomandată persoanelor care practică înotul în mod regulat

Fiecare participant va înota liber, nefiind impus un anumit procedeu de înot. Vor putea înota cu materiale ajutătoare (labe, palmare), dar în acest caz, nu vor intra în clasamentul final. Este recomandată folosirea ochelarilor de înot.

Fiecărui participant i se vor acorda certificat de participare, un tricou dedicat evenimentului, glucoză si apă de baut. Pentru primele trei locuri, la fiecare categorie, se vor acorda diplome.
Înscrierea se va face la faţa locului, între orele 9.00 şi 10.00, taxa de înscriere la competiţie fiind de 30 lei.

Supravegherea competiţiei va fi asigurată de către voluntari în caiace şi bărci, iar participanţii pot cere asistenţă în timpul cursei, echipajelor de supraveghere. Participanţii îşi asuma responsabilitatea cu privire la riscurile practicării înotului şi riscurile participării la competiţie.

Organizatorii îşi rezervă dreptul de a anula competiţia în cazul condiţiilor meteo nefavorabile sau dacă temperatura apei este neadecvată desfăşurării evenimentului.

Detalii despre eveniment şi înscrieri online la http://www.timisoara.inot-masters.ro.
 
Evenimentul este organizat de Clubul de Înot Masters Timişoara în colaborare cu Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport (UVT) şi Primăria Fârdea.

Consiliul Judetean Timis este co-finanţator al evenimentului, iar la buna sa desfăşurare contribuie şi Formaţiunea de Intervenţie Rapidă pe bază de Voluntariat „SALVO” (din cadrul  Primăriei Municipiului Timişoara).

 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite