Topul achiziţiilor de carne de miel din bani publici. Cei mai scumpi miei, cumpăraţi de un spital din Oltenia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) oferă o situaţie a achiziţiilor de carne de miel făcute pentru Paşte de diferite instituţii publice care asigură hrana beneficiarilor. În timp ce unele instituţii au cumpărat mielul chiar şi cu 21 de lei/kg, un spital de psihiatrie a cumpărat carnea de miel cu 30 de lei/kg.

Într-un top al cantităţilor de carne de miel cumpărată din bani publici conduc două instituţii din Timiş. Prima în top este Direcţia de Asistenţă Socială a Primăriei Timişoara, care a cumpărat, la preţul de 21 lei/kg, 700 de kg de carne de miel refrigerată. Furnizor a fost firma SC Sigismund Com SRL, care i-a livrat aceleiaşi instituţii şi 700 de porţii de drob de miel, la preţul de 3,95 lei bucata. Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Timişoara a declarat că cele 700 de kg de carne de miel au fost folosite pentru a asigura prânzul (felul 1 şi felul 2) în prima şi a doua zi de Paşte pentru aproximativ 650 de persoane.

„Pentru cantina socială, centrele Direcţiei de Asisitenţă Socială şi ONG-uri s-au achiziţionat 609 kg pentru 562 de beneficiari. Pentru Centrul de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost s-au cumpărat 53 de kg pentru 51 de beneficiari la care se adaugă 10 persoane care vin zilnic în triaj şi beneficiază şi ei de o farfurie de mâncare, iar pentru Fundaţia Timişoara 89 s-au cumpărat 38 de kg pentru un număr de 35 de beneficiari. Vorbim de peste 650 de beneficiari”, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Raluca Irina Costea.

O cantitate mare de carne de miel proaspătă, 662 kg, a cumpărat şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiş. Carnea a fost cumpărată de la firma Romics SRL la preţul de 21.98 lei pe kg. DGASPC Suceava a cumpărat 375 kg de „carcasă miel”, la preţul de 25 de lei/kg. Furnizor a fost firma SC Carpatis SRL. DGASPC Dolj a achiziţionat, de la firma SC Prestigiosa Prodcom SRL, o cantitate de 267 de kg de carne de miel. Preţul: 28 de lei/kg. Un preţ mai bun a obţinut DGASPC Ialomiţa, care a cumpărat de Paşte 225 de kg de carne de miel, la preţul de 23.5 lei / kg. Furnizor a fost firma SC Cosmoradi SRL.

Cei mai scumpi

Într-un top al celor mai scumpi miei cumpăraţi de Paşte din bani publici iese în evidenţă Spitalul de Psihiatrie din Poiana Mare, judeţul Dolj. Potrivit SEAP, spitalul a cumpărat de la o firmă din Scorniceşti, SC Matra SRL, o cantitate de 150 de kg de carne de miel, la preţul de 30 de lei/kg. Reprezentanţii Spitalului de Psihiatrie Poiana Mare nu au putut fi contctaţi, iar directorul societăţii care a vândut mieii a declarat că nu este la birou şi nu poate explica în ce condiţii a reuşit să vândă la un preţ atât de mare, spunând ,că nici nu ştie dacă spitalul a luat până la urmă mieii pentru că a făcut o livrare de carne de miel la un spital din Braşov, de unde mieii au fost trimişi înapoi. 

Un preţ foarte bun, 29,5 de lei/kg a obţinut şi firma SC Monteriat 2016 SRL, care i-a livrat Unităţii Militare 02146 din Mangalia 50 de kg de carne de miel. Aceeaşi firmă a livrat, la acelaşi preţ, 170 de kg de carne de miel Direcţiei de Asistenţă Socială Călăraşi.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite