Tinerii absolvenţi se vor medici şi asistente. Bătălia de la admitere se dă la Facultatea de Medicină şi Farmacie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce cozile de la înscrieri la facultate au scăzut semnificativ după corigenţii de la Bacalaureat, acest fenomen nu este însă cunoscut şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş" din Timişoara. Aici, mii de candidaţi se luptă pe câteva sute de locuri.

Bătaie cruntă pe un loc la UMF „Victor Babeş"din Timişoara. Înscierile care s-au finlizat la sfârşitul săptămânii trecute au însumat aproape 1.900 de candidaţi pe mai puţin de 600 de locuri bugetate.

Concediu de coşmar după Bacalaureatul groazei. Dascălii cu elevi corigenţi, întorşi din vacanţă pentru meditaţii gratuite

Cea mai strânsă concurenţă este la specialiarea Asistenţă Medicală Dentară, cu peste 300 de concurenţi pe numai 45 locuri bugetate. Candidaţii vor fi însă evaluaţi pe bază de dosar. Totodată, la Tehnică Dentară mai bine de 170 de candidaţi s-au înscris pentru numai 15 locuri.

Topul celor mai scumpe universităţi de stat din Banat. Un an la Medicină costă 1.200 de euro

Cele mai grele specializări sunt însă la Facultatea de Medicină Dentară şi cea de Farmacie. Aici, admiterea se face pe baza unor examene scrise. La Facultatea de Medicină, 550 de tineri se luptă pentru 300 de locuri bugetate.

Fabrici de diplome: rectorul unei universităţi private din Timişoara propune desfiinţarea Bac-ului

Examenul va avea loc în 20 iulie iar rezultatele vor fi afişate în aceeaşi zi. Cei care nu se califică la un loc bugetat vor trebui să scoată din buzunar până la 1.200 de euro, pentru un an de studiu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite