Timişorenii susţin o afacere de succes: cerşetoria, un job ca oricare altul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe străzile şi în mijloacele de transport în comun ale oraşului de pe Bega cerşesc mereu aceleaşi persoane. Multe dintre ele se văd mai des cu poliţiştii locali decât cu rudele care, în unele cazuri, îi aşteaptă acasă pentru a-i scoate din lumea oamenilor străzii. Să primeşti bani fără să oferi nimic este însă prea uşor şi profitabil pentru cerşetori, astfel că aceştia se întorc mereu în locurile preferate după ce

Cazurile de "succes" ale cerşetorilor de pe străzile din Timişoara au fost semnalate de numeroase ori de oamenii legii. Totuşi, trecătorii continuă să le ofere bani, în multe situaţii fiind chiar păcăliţi prin afişarea unor handicapuri fabricate. La ultima razie, desfăşurată în weekendul care tocmai s-a încheiat, poliţiştii locali au găsit la cerşit 78 de persoane, dintre care nu mai puţin de 65 erau obişnuiţi ai milei publice.

Cerşetorii câştigă mii de lei lunar

De asemenea, o altă constantă a acestei profitabile activităţi este faptul că marea majoritate a celor care cerşesc nu au domiciliul în oraşul de pe Bega, ba chiar se deplasează din alte zone ale ţării deoarece câştigurile sunt substanţiale. "Poliția Locală face din nou apel la timișoreni să nu le mai ofere bani cerșetorilor, pentru că în acest fel îi menținem în stradă", a precizat Daniela Seracin, purtător de cuvânt al instituţiei menţionate. 

Timişorenii se lasă păcăliţi de cerşetori

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite