Timişorenii au sărăcit: îşi vor face Revelionul în pieţele din Budapesta şi Viena

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se caută Revelioanele culturale
Se caută Revelioanele culturale

Agenţiile de turism au foarte puţini clienţi deşi anul acesta au oferit mai multe reduceri şi promoţii tentante. Concluzia agenţilor este că timişorenii au ajuns să îşi organizeze escapadele din România pe cont propriu.

Vremurile de aur ale agenţiilor de turism bănăţene au apus. O recunosc toţi agenţii care, în ultimele două zile, au încercat să organizeze un târg de turism la Timişoara. La târg au fost reduse preţurile cu încă zece procente şi au fost oferite o serie de bonusuri. Clienţii cu potenţial de fidelizare au fost atraşi cu gratuităţi. În ciuda tuturor ofertelor tentante, foarte puţini au fost cei care au semnat contracte.

Scandal monstru la o agenţie de turism din Timişoara după ce clienţii au fost înşelaţi

Cele mai inedite proiecte turistice scot regiunea de Vest din anonimat

Per total, cei prezenţi la târg spun că afacerile merg tot mai prost, iar timişorenii au ajuns, din păcate pentru ei, să îşi preţuiască tot mai mult bugetele. „Într-un singur an, piaţa s-a schimbat foarte mult. Cele mai căutate produse din 2009 nu mai sunt valabile în 2010. Dacă Dubaiul era foarte căutat anul trecut pentru noaptea de Revelion, acum nimeni nu mai întreabă de această destinaţie. La fel s-a întâmplat şi cu staţiunile montane din România. Acum, clientul te întreabă cât costă şi doar pe urmă e interesat de condiţii sau servicii", explică Andrada Ţoancă, şefa unei agenţii de turism din Timişoara.

GALERIE 3D Cum au construit ungurii cel mai mare SPA din SE Europei la graniţa României

Mamaia s-a mutat în Grecia, românii au pus stăpânire pe staţiunile Paralia Katerini şi Olimpic Beach

Operatorii spun că timişorenii îşi vor organiza anul acesta Revelionul pe cont propriu. „Anul acesta se înregistrează o creştere puternică pe zona de Revelion cultural. Nu mai există interes pentru masa de Anul Nou sau transportul asigurat de firmă. Lumea merge cu maşinile proprii şi înnoptează cel mult pentru două nopţi. Se caută în special Budapesta şi Viena. Cei cu un statut social aparte preferă croazierele, dar cererea e mică", a spus Andrei Todereş, agent al unui tour-operator din Timişoara.

O altă noutate o reprezintă faptul că o serie de agenţii nu mai oferă destinaţii interne pentru că partenerii lor au refuzat să facă reduceri sau să asigure anumite gratuităţi. „Preţurile nu mai pot scădea. S-a ajuns la limita de jos", conchide Andrada Ţoancă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite