Timişoara: IBM îşi formează viitorii angajaţi prin investiţii în laboratoare de informatică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Studenţii informaticieni de la Universitatea de Vest pot lucra, începând de astăzi, într-un laborator de dezvoltare software bazat pe tehnologia IBM, unde se pot perfecţiona.

Facultatea de Matematică şi Informatică are un nou laborator în care studenţii vor putea să lucreze la nivelul avansat, datorită unor softuri oferite de IBM Romania, de care vor beneficia cei care studiază discipline ca Inginerie Software, Arhitecturi distribuite şi Calcul Distribuit. „Implicarea IBM în domeniul universitar este o axă prioritară. Există un parteneriat deja de câţiva ani cu univerităţile timişorene, chiar cu Universitatea de Vest. Studenţii vor beneficia de infrastructura materială, softuri pentru programele de învăţare şi posibilitatea de a colabora cu specialişti”, a spus Bogdan Balaci, director vânzări IBM Romania.

Interesul IBM pentru mediul univeristar poate fi de mare ajutor pentru tineri. Pe lângă faptul că studenţii îşi pot ridica nivelul competenţelor profesionale datorită acestui parteneriat, aceştia pot ajunge să fie recrutaţi de corporaţie.  În plus, se va crea o colaborare în cercetare între specialişti şi mediul academic, colaborare care va fi prielnică proiectelor de cercetare şi dezvoltare în domeniu.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite