Timiş: Conflict între migranţi şi călăuza lor pe fâşia verde. Un sirian a fost tăiat în zona gâtului, alţi trei au fost răniţi la mâini şi picioare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Migranţi - arhiva foto
Migranţi - arhiva foto

Incident în noaptea de luni spre marţi la frontiera româno-sârbă, în zona localităţii Sânnicolau Mare din judeţul Timiş. Mai mulţi migranţi din Siria s-au luat la ceartă cu călăuza lor, un bărbat din Afganistan, după ce nu s-au înţeles în pivinţa taxei de trecere ilegală a frontierei spre România.

Conflictul dintre transfugi şi călăuza lor a avut loc la doar câteva sute de metri de teritoriul românesc, însă pe teritoriul Serbiei. Potrivit poliţiştilor de frontieră, se pare că scandalul a pornit de la banii pe care patru migranţi de origine siriană îi datorau călăuzei, un afgan care i-a dus până pe fâşia verde, cu intenţia de a trece ilegal frontiera spre România. La un moment dat, călăuza a scos un cuţit şi l-a tăiat pe unul dintre sirieni în zona gâtului, iar pe ceilalţi i-a rănit la mâini şi la picioare. Pentru a scăpa de bărbatul agresiv, cei patru sirieni au fugit spre teritoriul românesc.

Poliţiştii de frontieră din sectorul Sânnicolau Mare monitorizau zona, întrucât pe tot parcursul nopţii mai multe grupuri au încercat să forţeze intrarea, peste fâşia verde, în România. I-au reţinut pe cei trei răniţi la mâini şi picioare şi au chemat o ambulanţă, pe câmp, în zona neutră dintre cele două ţări, pentru a-l prelua pe bărbatul rănit la gât. Acesta a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Timişoara, iar starea lui este acum stabilă.

Ceilalţi trei migranţi au primit şi ei ajutor medical şi apoi au fost duşi la Sectorul Poliţiei de Frontieră din Sânnicolau Mare pentru audieri. Aceştia fie vor fi returnaţi în Serbia în baza tratatului de readmisie cu ţara vecină, fie vor fi preluaţi de către Inspectoratul General pentru Migraţie. 

De la începutul anului, peste 40.000 de migranţi au fost blocaţi pe fâşia verde, înainte să între în România, doar în judeţul Timiş. Pe de altă parte, însă, poliţiştii de frontieră din Timiş au reuşit să identifice alţi peste 6000 de transfugi care au ajuns deja ilegal în România.

Citeşte şi: 

 Cum încearcă bănăţenii să-i atragă pe turişti cu ajutorul românilor din diaspora. „I-am rugat să ne facă reclamă, să ne recomande ca destinaţie”

Colterm a prelungit contractul pentru gaz. Fritz s-a întâlnit cu Florin Cîţu, pentru a cere ajutor de la Guvern

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite