Tentativă de omor după o ceartă despre războiul din Ucraina. Pedeapsa primită de autorul în vârstă de 83 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bătrân de 83 de ani din Anina, județul Caraș-Severin, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru tentativă de omor. Fapta a fost comisă pe terasa unui bar după o ceartă despre războiul din Ucraina și despre primarul din localitate.

Fapta a fost comisă pe terasa barului „Șoferul grăbit” din Anina FOTO Google
Fapta a fost comisă pe terasa barului „Șoferul grăbit” din Anina FOTO Google

Curtea de Apel Timișoara a pronunțat sentința finală într-un dosar de tentativă de omor în care a fost trimis în judecată un bărbat acuzat că l-a înjunghiat pe un prieten de pahar după o discuție contradictorie despre războiul din Ucraina și primarul localității.

Rechizitoriul nu detaliază discuția celor doi, dar arată că scandalul a izbucnit în după-masa zilei de 28 iulie 2022, pe terasa barului „Șoferul grăbit” din Anina. Victima (64 de ani) era la terasa barului, unde consuma bere și vodcă. Pe aceeași terasă a ajuns și bătrânul de 83 de ani, care se cunoștea cu victima.

„În jurul orelor 16:30, pe terasa localului a sosit inculpatul, care s-a aşezat la masa persoanei vătămate. Întrucât cei doi se cunoşteau, au continuat să consume băuturi alcoolice, iar între persoana vătămată şi inculpat a început o discuţie contradictorie legată de războiul ruso-ucrainean (aşa cum rezultă din declaraţia persoanei vătămate) şi de primarul oraşului Anina (aşa cum rezultă din declaraţia inculpatului), discuţie care a degenerat într-o ceartă”, se arată în rechizitoriu.

În urma disputei verbale, bătrânul a luat din rucsacul pe care îl avea la el un cuțit și l-a înjunghiat de două ori pe bărbatul de 64 de ani. „Cu ajutorul cuţitului avut în mâna dreaptă, inculpatul i-a aplicat două lovituri persoanei vătămate, una în zona hemitoracelui stâng şi alta în regiunea abdominal”, se mai arată în rechizitoriu.

Victima a fost dusă de urgență la spitalul din Reșița și operată, necesitând 25-30 de zile de îngrijiri medicale. Medicii au stabilit că viața victimei a fost pusă în pericol, iar bătrânul de 83 de ani a fost trimis în judecată pentru tentativă de omor. În urma procesului judecat în primă instanță la Tribunalul Caraș-Severin și în apel la Curtea de Apel Timișoara, autorul tentativei de omor a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

„Este adevărat că inculpatul este o persoană în vârstă de 83 de ani, însă fapta săvârșită nu denotă maturitatea și echilibrul specifice unei asemenea vârste și nici slăbiciunile fizice inerente, ci, dimpotrivă, agresivitate, impulsivitate și lipsa de respect pentru dreptul la viață al altei persoane. Mai mult, inculpatul nici măcar nu dă dovadă de regret pentru fapta comisă și nici nu pare să înțeleagă că puteau exista consecința mult mai grave dacă persoana vătămată nu ar fi beneficiat la timp de asistență medical”, se arată în sentința Curții de Apel Timișoara, care este definitivă.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite