Tarifele mafiei ungare: o semnătură falsă a primarului, vândută cu 10.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mafia imobiliară din Timișoara, care a luat mai multe terenuri ale Primăriei Timișoara cu acte false, a măsluit inclusiv semnătura primarului. Obținerea unei semnături false sau a unei ștampile din primărie a fost cotată la 10.000 de euro. Toate falsurile din dosarul mafiei imobiliare au costat 20.000 de euro. 

Cum a fost "înviată" o bătrână moartă de 20 de ani, ca să i se ia pământul
”Adevărul de Seară” continuă seria dezvăluirilor din dosarul mafiei imobiliare. După ce și-a recunoscut implicarea în realizarea falsurilor și a contribuit decisiv la finalizarea anchetei, Francisc Kelemen le-a explicat anchetatorilor și cum au funcționat rotițele mafiei imobiliare. Pentru a obține sute de euro din nimic a fost nevoie ca rotițele să fie unse cu mii de euro. În afară de asta a fost nevoie de realizarea unor falsuri, iar Kelemen a găsit omul potrivit pentru asta în Ungaria. „Ionelaş mi-a spus că trebuie făcută o dispoziţie de restituire pe aceste terenuri şi apoi se poate intabula o persoană care să-i vândă. Spunându-mi de Ungaria, mi-am reamintit că un Ungaria am făcut cunoştinţă cu un cetăţean Balogh Szolt, care îmi oferise spre vânzare motociclete şi maşini luate în leasing care ar putea fi înmatriculate cu acte false în Ungaria. Această persoană am întâlnit-o la Gyula cât timp am frecventat băile de acolo”, a mărturisit Kelemen. 

AUDIO Notarul Teodora Noţingher vorbeşte despre legăturile cu mafia imobiliară: „I-am făcut trei acte acestui individ”

Tariful pentru falsuri

Cu un set de acte originale în mână, Kelemen a mers în Ungaria la Balogh Szolt și l-a întrebat dacă se pot falsifica semnăturile și ștampilele. Acesta i-a răspuns afirmativ, stabilind și pașii ce trebuie urmați, precum și tarifele. „Balogh Szolt mi-a spus că această confecționare a tuturor ștampilelor, a procurii pentru Barabas Pal (n.r. boschetar folosit ca intermediar), a prezentării lui Barabas în România costă 10.000 de euro. Acest lucru i l-am spus și lui Sandner Ionel (n.r. Ionelaș Cârpaci, beneficiar al falsurilor), iar el a fost de acord. Când Sandner mi-a comunicat și de a doua dispoziție de restituire falsă de pe strada Romulus, i-am comunicat lui Balogh Szolt. Acesta mi-a spus că mă mai costă încă 10 mii de euro, pentru cea de-a doua restituire”, le-a declarat Kelemen anchetatorilor. 

Şmecherul Kelemen şi notarul Teodora Noţingher, o nouă legătură

„Creierul” mafiei imobiliare: tarif de 6.000 de euro

Francisc Kelemen a mai spus că bănuie că boschetarul maghiar folosit ca pion a primit o sumă de bani. „Este posibil ca Balogh Szolt să-i fi dat ceva lui Barabas Pal întrucât eu i-am dat lui Balogh Szolt 20.000 de euro în rate”, a mai spus Kelemen. În privința sa, „creierul” mafiei imobiliare a spus că s-a ales cu aproximativ 6.000 de euro după ce a reușit să întabuleze pe numele lui Barabas Pal, terenurile care aparțin Primăriei Timișoara. „După primirea actelor, l-am anunțat pe Sandner Ionel, ne-am întâlnit și i-am arătat documentele. Văzând că documentele sunt întabulate am primit o parte din banii promiși pentru serviciile mele, în jur de 5-6.000 de euro”, le-a mai declarat Kelemen anchetatorilor. Prejudiciul cauzat de mafia imobiliară a fost estimat la peste 500.000 de euro, dar părțile civile implicate în dosar au cerut daune de peste 6.000.000 de euro. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite