Târgul de Crăciun de la Muzeul Satului Bănăţean este gratuit. Inclusiv patinoarul, caruselul şi maşinuţele, ori concertele cu Andra, Delia sau Adda

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au început pregătirile pentru Parcul Crăciunului de la Muzeul Satului din Timişoara FOTO Ş.Both
Au început pregătirile pentru Parcul Crăciunului de la Muzeul Satului din Timişoara FOTO Ş.Both

Târgul de Căciun organizat de CJ Timiş la Muzeul Satului Bănăţean se întinde pe un spaţiu generos de 10 hectare. Patinoarul, caruselul, trenuleţul, maşinuţele, toate sunt gratuite.

GALERIE FOTO

Muzeul Satului Bănăţean se pregăteşte să primească haine noi, festive, pentru că va deveni un loc în care şi o simplă plimbare pe alei se transformă într-o experienţă de poveste. Parcul Crăciunului se va deschide sâmbătă, 3 decembrie, iar timişorenii pot uita de bilete de intrare şi de grija costurilor suplimentare, deoarece patinoarul, caruselul, trenuleţul şi maşinuţele vor fi gratuite. La fel şi concertele care au loc pe scena din incinta muzeului de la Pădurea Verde. 

Amplasat în inima Muzeului Satului, va avea o suprafaţă de 450 metri pătraţi şi va funcţiona între orele 11.00 şi 21.00.

Programul artistic al Parcului Crăciunului cuprinde concerte pop cu artişti consacraţi, folclor şi căluşari, colinde şi party-uri cu DJ, împărţite pe zile şi zone diferite. 

Sâmbătă, în prima zi, va concerta îndrăgita cântăreaţă Andra, duminică sunt invitaţi iubitorii de folclor la spectacolul susţinut de Ansamblul Banatul şi Ciprian Roman, Cristian Fodor, Carmen Popovici Dumbravă şi Petrică Miulescu Irimică.

Vor mai concerta în Parcul Crăciunului şi alţi artişti, printre care amintim de Delia (în 11 decembrie) şi Adda (în 23 decembrie).

Din căsuţele de lemn de pe aleea comercianţilor se vor putea cumpăra produse tradiţionale, vin fiert, delicatese culinare sau pofte dulci. Căsuţele vor fi deschise începând cu ora 17.00, în timpul săptămânii şi cu ora 15.00, sâmbăta şi duminica. 

„Am creat un loc de poveste în care fiecare copil, indiferent de vârstă sau de preocupări, să poată găsi cel puţin o activitate care să îi facă plăcere. Crăciunul ar trebui să fie mai puţin despre consumerism sau goana după cumpărături, deoarece cel mai frumos cadou este timpul petrecut alături de cei dragi. În Parcul Crăciunului vom făuri amintiri menite să reunească prieteni şi familii” a spus Alin Nica, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Muzeul Satului Bănăţean FOTO Ş.Both

Pe lângă activităţile de familie, se pregătesc petreceri la Ponton Lounge. 

Copiii se vor bucura de spectacole de teatru, ateliere de creaţie, jocuri cu eroii copilăriei şi un traseu sportiv menit să consume toată energia micilor năzdrăvani.

Gurmanzii se vor simţi şi ei atraşi de zona de Food Court, iar în fiecare duminică, va avea loc câte o demonstraţie culinară legată de sacrificarea porcului şi pregătirea preparatelor tradiţionale pentru sărbătoarea de Ignat.

Muzeul Satului Bănăţean FOTO Ş.Both

În cadrul atelierului de preparat pâine la cuptorul tradiţional al muzeului, participanţii vor putea simţi gustul şi mirosul uneia dintre cele mai bune reţete din cunoscuta localitate turistică Margina.

Muzeul Satului Bănăţean FOTO Ş.Both

Intrarea este liberă în cadrul Parcului Crăciunului şi se face doar în baza certificatului verde, conform legislaţiei în vigoare. 

Muzeul Satului Bănăţean FOTO Ş.Both

Parcul Crăciunului va fi deschis (cu execepţia zilelor de luni) între orele 11.00-21.00, în perioada 4-23 decembrie 2021. 

Muzeul Satului Bănăţean FOTO Ş.Both
Muzeul Satului Bănăţean FOTO Ş.Both
Muzeul Satului Bănăţean FOTO Ş.Both
Muzeul Satului Bănăţean FOTO Ş.Both
Muzeul Satului Bănăţean FOTO Ş.BothVĂ MAI RECOMANDĂM SĂ CITIŢI:

S-a deschis primul târg de Crăciun din Timişoara. Experienţă ca în basmele copilăriei FOTO

Pregătiri pentru Târgul de Crăciun din Timişoara. Patinoar în faţa Operei, brad de plastic din Olanda. Intrare doar cu Certificat Verde COVID FOTO

A sosit roata panoramică, piesa de rezistenţă a Târgului de Crăciun de la Iulius Town

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite