Sprijin pentru fata cu „inimă electrică”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Asociaţiei beneficiarilor de transplant renal din vest (ABTRV) s-au întâlnit pentru prima oară în acest an, în amfiteatrul Spitalului Judeţean, pentru a discuta despre cazul Biancăi Novac. Problema fetei cu „inimă electrică", care, la 27 de ani, suferă de cardiomiopatie restrictivă şi are nevoie urgent de un transplant de cord, inima funcţionându-i cu ajutorul unui pacemaker, a fost primul punct pe ordinea de zi.

„Suntem toţi alături de Bianca, noi ştim ce urmează după ce va beneficia de transplant. Este o perioadă deosebit de grea, în care are nevoie de sprijin moral şi financiar", a spus Gheorghe Berinde, preşedintele asociaţiei.

EXCLUSIV Inima „electrică" a tinerei Bianca Novac s-ar putea opri oricând fără un transplant de cord

Pentru a o ajuta pe tânăra care nu are niciun fel de venit, ABTRV a organizat un concert de binefacere care va avea loc în 18 februarie, la Pensiunea Anette din satul Covaci, cap de afiş fiind Costel Busuioc. În ajutorul tinerei a fost deja deschis, la Banca Transilvania, contul RO14 BTRL 0360 1205 2720 6800.

Timpul ameninţă inima Biancăi

Evenimentul este sprijinit şi de Clinica de Anestezie - Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara. De altfel, începând de sâmbătă, coordonatorul regional de transplant din vestul ţării, Dan Ilincariu, a devenit şi preşedinte de onoare al ABTRV.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite