Soţia consilierului de la Ambasada Republicii Congo din Belgrad a fost arestată pentru trafic de ţigări la Timişoara GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pascaline Bombeto, soţia consilierului 2 de la Ambasada Republicii Congo din Belgrad, a fost prinsă cu 18.500 de pachete de ţigări în maşină
Pascaline Bombeto, soţia consilierului 2 de la Ambasada Republicii Congo din Belgrad, a fost prinsă cu 18.500 de pachete de ţigări în maşină

Soţia unui oficial al Republicii Congo este implicată într-o reţea de contrabandă cu ţigări. Mai multe persoane au fost reţinute ieri, după ce Pascaline Bombeto, soţia consilierului 2 de la Ambasada Republicii Congo din Belgrad, a fost prinsă cu 18.500 de pachete de ţigări în maşină.

Anchetatorii precizează că reţeaua de contrabandişti a fost urmărită timp de trei luni, iar după ce poliţiştii au avut toate datele despre membrii acesteia, au trecut la acţiune. Noaptea trecută au organizat un filtru în localitatea Şag, unde au oprit un autoturism Chrysler Voyager, cu numere de corp diplomatic. SUV-ul condus de un cetăţean sârb aparţinea Ambasadei Republicii Congo de la Belgrad, iar în maşină se mai afla Pascaline Esther Bombeto, soţia lui Marc Marius Itela Elembola, consilier 2 în cadrul ambasadei ţării africane.

Cu pistolul pe geam

După o oră de negocieri duse de poliţişti şi un procuror, timp în care cei din maşină au refuzat să coboare invocând imunitate diplomatică, s-a trecut la acţiunea în forţă. Unul din poliţişti a spart geamul maşinii cu o rangă, timp în care ceilalţi colegi au îndreptat armele spre şofer.

„În autoturism s-au găsit 18.500 de pachete de ţigări de contrabandă. Cetăţenii din maşină nu se bucură de imunitate diplomatică în România, ci doar în Serbia. Astfel că s-a trecut la acţiunea de la Şag, iar cei reţinuţi vor fi trataţi la fel ca orice cetăţean”, a declarat Mădălina Mezdrea, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş.



Potrivit DIICOT, Bombeto făcea parte dintr-o reţea de trafic constituită în 2011 şi aducea ţigări de contrabandă în România o dată pe săptămână. Membrii reţelei foloseau maşina corpului diplomatic pentru a trece nestingheriţi prin vamă, iar punctul de trecere al ţigărilor aduse de grupare era Moraviţa.

Descinderi în forţă

La câteva minute de la oprirea maşinii diplomatice la Şag, poliţiştii au reţinut alţi doi cetăţeni sârbi, care urmau să asigure „spatele” contrabandiştilor. În urma unei descinderi la Lugoj, a fost reţinut şi Florin Bărbos, cel care stabilea destinaţia ţigărilor.



VEZI GALERIE FOTO CU PERSOANELE ADUSE DE POLITISTI LA AUDIERI


Poliţiştii au organizat descinderi în alte nouă locaţii din Timişoara, Şag şi Moraviţa şi au adus pentru audieri alte nouă persoane. Soţia diplomatului congolez şi alţi patru suspecţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi aduşi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş cu propunere de arestare preventivă.

Prejudiciul transportului cu maşina ambasadei Republicii Congo de la Belgrad este de 35.000 de euro. Ţigările achiziţionate din Muntenegru ajungeau la traficanţii din Timişoara. Întreaga reţea a fost destrămată de acţiunea poliţiştilor şi procurorilor.

Rețea diplomatică de contrabandă cu țigări Rețea diplomatică de contrabandă cu țigări
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite