Societatea Timişoara sărbătoreşte 23 de ani în stradă, pentru apărarea justiţiei: "Nu vrem un stat mafiot"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii Societăţii Timişoara au protestat în faţa Tribunalului
Reprezentanţii Societăţii Timişoara au protestat în faţa Tribunalului

La 23 de ani de la înfiinţarea Societăţii Timişoara şi al ziarului Timişoara, unii dintre cei mai importanţi membrii ai societăţii civile din Vestul ţării au sărbătorit printr-un protes pentru apărarea justiţiei

Reprezentanţii Societăţii Timişoara s-au întâlnit în faţa Tribunalului, pentru a atrage atenţia asupra pericolelor care pasc instiţiile importante ale justiţiei, precum precum ANI şi DNA. Timişorenii consideră că o altă putere din stat nu are dreptul să se amenstece în treburile justiţiie, condiderat într-un stat de drept o putere independentă. 


“Considerăm că este o instituţie vitală pentru bunul mers al lucrurilor în România. Am hotărât să marcăm 23 de ani de la înfiinţarea Socetăţii Timişoara printr-o manifestare de stradă, pentru că în ultimul timp au apărut din  nou declaraţii ale unor oameni politici prin care se cere mai răspicat sau mai voalat îngrădinera libertăţii justiţiei, a independenţei acesteia. Se cere desfinţarea sau diminuarea atribuţiilor ANI şi DNA. Considerăm că sunt instituţii esenţiale statului de drept şi suntem aici pentru a susţine aceste instituţii”, a declarat Florian Mihalcea, preşedintele Societăţii Timişoara.


Cei de la Societatea Timişoara i-au nominalizat şi pe cei trei parlamentari care au pus în pericol independenţa justiţiei: Tudor Chiuaru, Sorin Roşca Stănescu şi Gigi Becali.


“Tudor Chiuariu este a tot ştiutor în domeniul justiţie, iar acest scandalos Gigi Becali şi-ar dor dacă se poate să nu avem justiţie deloc. Suntem în pericol, în momentul în care cerem să nu mai avem procurori, să nu mai avem stat care să respecte legea, şi dacă asimilăm procurorii, ANI şi DNA cu poliţii politice şi cu dictatură, înseamnă că domnii aceştia vor să fure, probabil”, a spus Daniel Vighi, vicepreşedintele Societăţii Timişoara.


Oamenii de cultură bănăţeni susţin că au ieşit în stradă pentru doresc un stat democratic, nu un stat mafiot, arătându-şi îngrijorarea că nu există şi o opoziţie parlamentară.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite