ŞMECHERIE Cultura, paravan pentru clubul de fiţe Zambara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiriaşii care aveau dreptul să intre în Bastion au revenit în spaţii, aşa cum prevedea contactul. Printre „fericiţi” este şi patronul de la fosta discotecă Zambara, care funcţionează acum, potrivit normelor UE, ca şi „Centru de pregătire pentru tineri”. În realitate este o discotecă în toată regula.

Inaugurat cu surle şi trâmbiţe, chiar şi de mai multe ori, Bastionul din Timişoara era anunţat ca un important centru cultural, cu expoziţii şi spaţii în care oamenii de cultură se se refugieze. La începutul lucrării, trei chiriaşi au fost scoşi din spaţii, cu promisiunea că vor reveni după lucrări. Unul dintre ei era discoteca de fiţe Zambara, care s-a reîntors în Bastion, dar pentru că finanţarea UE era condiţionată de activitatea culturală, Zambara funcţionează acum ca şi „Centru de pregătire pentru tineret”. „Este discotecă în toată regula. Aşa numita discotecă after, unde se merge în special după ora 01.00”, a spus unul dintre timişorenii care a fost la deschiderea de sâmbătă. „Sunt activităţi cu studenţii, cu facultăţile, cursuri cu studenţii şi divertisment pentru că este un club de tineret. Nu este discotecă, este club, dar şi la club se dansează”, a spus proprietarul clubului, Dorin Epure.



Ostaficiuc: „Tineretul nu are voie la discotecă?”


Reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş, care deţine o mare parte din Bastion, inclusiv spaţiul în care funcţionează Zambara susţin că un regulament de funcţionare va fi aprobat la sfârşitul lunii, dar o discotecă nu ar veni neapărat în contradicţie cu Bastionul. „Acuma să ne înţelegem, tineretul nu are voie într-o discotecă? Este un regulament care va intra în plen la sfârşitul acestei luni. Regulamentul se referă în primul rând la respectarea ideii de a sta cu tinerii şi a nu se aduce prejudicii spaţiului, să nu se atingă pereţii. O să analizăm să vedem dacă sunt fenomene împotriva regulamentului”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Constantin Ostaficiuc.

image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite