Şeful Poliţiei Deta, oraşul-nod al ţigărilor de contrabandă din Serbia, a fost neatins în scandalul "Şpagă la vamă". Un subaltern a fost arestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarul-şef Ioan Goloşie, şeful Poliţiei Deta, în „parohia” căruia s-a petrecut scandalul în care fii primarului Petru Roman au fost implicaţi, este recunoscut ca unul din cei mai longevivi şefi de poliţie din Timiş.

În timp ce şefii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Timiş s-au perindat pe la conducerea IPJ şi au venit în funcţie de susţinerea politică pe care au avut-o, surse din rândul poliţiştilor susţin că Ioan Goloşie a supravieţuit mai bine de 10 ani, indiferent de partidul care s-a aflat la putere. Zona Deta a fost una strategică, ţinând cont că este nod de trecere a ţigărilor de contrabandă care vin din Serbia.

Neatins de DNA

În urma operaţiunilor din vămi de la începutul acestui an, Goloşie a fost neatins. Interesant este însă că, înainte de acţiunile din vămi, Goloşie a primit o mustrare scrisă din partea şefilor pentru management defectuos. Odată cu deschiderea dosarului de corupţie de la Moraviţa, subalternul lui Goloşie, Ioan Ţăran, de la Poliţia Rutieră Deta, a fost însă pus sub acuzare pentru şpagă. Ioan Ţăran este acuzat de patru acte materiale de luare de mită, beneficiind de foloase necuvenite pentru a închide ochii atunci când ţigările de contrabandă trecute de vamă tranzitau Deta. „În ziua de 19.11.2010, ŢĂRAN IOAN, fiind de serviciu pe raza localităţii Deta, în calitate de agent de poliţie la I.P.J. Timiş – Poliţia Rutieră Deta, i-a ajutat pe lucrătorii vamali şi poliţiştii de frontieră din P.T.F. Moraviţa, precum şi pe alte persoane, să introducă în ţară, prin respectivul punct de trecere a frontierei şi prin sustragere de la control vamal, cantitatea de 117 baxuri şi 2 cartuşe de ţigări, având valoarea în vamă mai mare de 20.000 lei. Fapta a fost comisă în realizarea scopului urmărit, prin săvârşirea infracţiunii de luare de mită, pentru care ŢĂRAN IOAN a fost pus sub învinuire”, arată procurorii DNA în rechizitoriu.

Averea lui Goloşie

Potrivit ultimei declaraţii de avere postate de Ioan Goloşie, acesta are trei terenuri intravilane la Deta şi Gherman, dar şi două case de locuit la Gherman şi Deta. În afară de asta, şeful Poliţiei Deta mai are în proprietate un Volkswagen Passat din 2002 şi un Volkswagen din 1997. Goloşie mai are şi aproximativ 20.000 de euro datorii şi un salariu anual de 53.300 de lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite