Se înteţeşte concurenţa pe piaţa magazinelor de bricolaj din Timişoara. Francezii de la Leroy Merlin vin în locul celor de la Baumax

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Leroy Merlin la Timişoara FOTO Ştefan Both
Leroy Merlin la Timişoara FOTO Ştefan Both

Retalerul francez Leroy Merlin deschide, la Timişoara, al 16-lea magazin din România. Acesta va funcţiona în locul deţinut de BauMax.

Leroy Merlin intră pe piaţa din Timişoara şi va deveni un nou concurent pe segmentul de bricolaj alături de Hornbach, Praktiker şi Dedeman. 

Leroy Merlin, care se va inaugura magazinul în 2 septembrie, va funcţiona pe locului fostului centru comercial Baumax, din Calea Şagului.

Odată cu această unitate din Timişoara, francezii de la Leroy Merlin încheie activitatea de preluare a reţelei grupului austriac BauMax, care a început în 2014. Înainte de preluarea locaţiilor deţinute de BauMax, Leroy Merlin deţinea în România un singur magazin, la Bucureşti, în cartierul Chitila. Magazinul de la Timişoara va fi al 16-lea din ţară.

Datorită problemelor financiare, BauMax s-a retras de pe pieţele din România, Croaţia, Ungaria, Slovacia, Bulgaria şi Turcia. 

Austriecii au înregistrat pierderi de 126 de milioane de euro în 2012, dintre care 26 de milioane de euro au fost raportate în România. 

Leroy Merlin la Timişoara FOTO Ştefan Both

Pe piaţa retailerilor de bricolaj din Timişoara mai funcţionează două magazine Praktiker (în Calea Aradului şi în Calea Şagului). Compania germană a trecut şi ea prin reorganizare după ce magazinele Praktiker din România, în număr de 27, au fost vândute firmei Search Chemicals, deţinută de omul de afaceri Omer Susli. 

Germanii de la Hornbach au deschis la Timişoara (pe Calea Aradului), în 2012, al cincelea magazin din România (s-a mai deschis apoi un magazin şi la Sibiu). Celelalte magazine Hornbach sunt în Bucureşti (trei la număr) şi Braşov.
 

Cel mai nou magazin de bricolaj deschis în Timişoara este Dedeman, inaugurat anul trecut, în incinta mall-ului Timişoara Shopping Centre. Acesta este al doilea magazin deţinut la Timişoara de fraţii băcăuani Dragoş şi Adrian Pavăl, după cel de pe strada Divizia 9 Cavalerie.

În urmă cu doi ani, magazinul de bricolaj Brithouse, deţinut de omul de afaceri Georgică Cornu a fost închis în urma falimentului firmei Izometal. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite