Se caută poliţistul viitorului: munceşte mult pe bani puţini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salariul oferit la început i-ar putea demotiva pe mulţi candidaţi. Inspectoratul de Politie al Judetului Timis a început un amplu process de recrutare şi selecţionare de candidaţi pentru admiterea la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" şi Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Mureşan".

Cifrele de şcolarizare aprobate pentru sesiunea 2010 sunt de 1404 locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" - Câmpina, 300 de locuri la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Septimiu Muresan" şi alte 454 locuri la Academia de Poliţie "A.I. Cuza". În funcţie de preferinţe, candidaţii pot opta pentru specializari de drept sau ordine şi siguranţă public.

"Important de ştiu este că femeile şi bărbaţii candidează pe aceleaşi locuri. Aceştia trebuie să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România, să cunoască limba română scris şi vorbit, să aibă capacitate deplină de exerciţiu, să fie declaraţi "apt" din punct de vedere medical, fizic şi psihic, minim 18 ani împliniţi sau să îi împlinească în cursul anului 2010, să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat, să nu aibă antecedente penale", a spus Emil Andrei, purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş.

Alte criterii specific pentru recrutarea candidaţilor sunt următoarele: să aibă vârsta de pâna la 27 de ani, să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media generală de minimum 8, să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare, respectiv să aibă înălţimea de minim 1,65 m barbaţii şi 1,60 m femeile.

Înscrieri şi relaţii suplimentare pot fi obţinute la sediul Inspectoratului de Politie al Judeţului Timiş, bulevardul Take Ionescu, nr. 44 - 46, la Serviciul Resurse Umane sau la numerele de telefon 0256/402122, 0256/402123, 0256/402128, 0256/402129.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite