Salon de fiţe pentru căţei la secţia de Urgenţe a Clinicii Veterinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai buni prieteni ai omului vor fi răsfăţaţi şi la doctor. Foto: Renate Simion
Cei mai buni prieteni ai omului vor fi răsfăţaţi şi la doctor. Foto: Renate Simion

După controlul medical, câinii se pot relaxa la salonul de înfrumuseţare, chiar la urgenţe. Veşti bune pentru proprietarii de căţei din Timişoara. Aceştia îşi vor putea coafa prietenii cu patru lăbuţe în cadrul unui salon amenajat chiar în cadrul Clinicii Veterinare din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Banatul.

Iniţiativa va fi pusă în practică începând cu primăvara anului viitor şi i-a aparţinut Narcisei Mederle, conferenţiar doctor şi director al unităţii. Aceasta vrea să amenajeze un salon unde patrupedele să poată beneficia de tuns, coafat sau chiar tratamente pentru înfrumuseţare şi igienă.


„Salonul există deja în cadrul clinicii, mai urmează doar să fie dotat cu toate instrumentele. Finanţarea o vom acoperi din fondurile clinicii. Ideea mi-a venit după ce clienţii întrebau, în mod constant, de facilităţile de înfrumuseţare şi igienă pe care le punem la dispoziţie”, a explicat aceasta. Astfel, Mederle intenţionează să trimită unul din medicii de la urgenţe să urmeze un curs special de stilizare a căţeilor. „Vrem să fie totul la nivel profesionist şi de asta sunt determinată să trimit unul din medici la specializare la Cluj, pentru a deveni expert în frumuseţea canină”, a conchis medicul veterinar.


Elena Tilibaşa este medic veterinar în cadrul Clinicilor din cadrul USAMVB şi lucrează în regim de voluntariat de mai bine de un an. După ce a salvat sute de căţei de boală, aceasta este hotărâtă să facă ceva şi pentru frumuseţea lor. „De când am terminat facultatea, posturile au fost blocate. Eu nu renunţ însă la pasiunea mea, animalele”, a mărturisit aceasta.


„Sunt pregătită să învăţ să îi ajut să şi arate bine şi să aibă o igienă corectă”, a spus tânăra de 25 de ani. Elena nu exclude o afacere în domeniul unui salon propriu de înfrumuseţare, pentru viitor.

Cursuri pentru stilist

Elena se gândeşte să urmeze cursurile primei Şcoli Canine din România, la Cluj. Aici se învaţă tot ce ţine de coafor, tuns şi aranjat, dar şi ultimele tendinţe în ceea ce priveşte ţinutele căţeilor. La  cursuri, proprietarii de animale îşi vor putea aduce „odraslele” pentru o coafură gratuită. „Lângă fiecare cursant va sta profesorul, care îi va explica metoda de tuns şi aranjat. Avem o profesoară care a făcut cursurile în Viena şi lucrează de 15 ani în domeniu. Cursurile vor începe în două săptămani cu o grupă de zece persoane”, au spus organizatorii.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite