REPORTAJ Patinajul, distracția sezonului de iarnă. Cel mai mare patinoar pe care l-a avut vreodată Timișoara VIDEO FOTO
0Și în această iarnă, timișorenii au la dispoziție trei patinoare. Pe lângă patinoarul din Piața Libertății, din cadrul Târgului de Crăciun, se mai poate aluneca pe gheață la Shopping City și la Iulius Town. Anul acesta nu s-a amenajat patinoar la Muzeul Satului Bănățean.
După doi ani, timp în care a fost în fața Operei și în parcarea de la Modex, patinoarul de la Târgul de Crăciun a revenit în Piața Libertății. Este un patinoar mai mare decât cel de anul trecut.
„E mai mult loc în Piața Libertății. La Modex am avut un patinoar de 14/30 de metri, iar anul acesta este de 18/30 de metri. Și mai e un avantaj. Avem umbră mai multă. Chiar dacă avem o iarnă caldă, important pentru gheață e să nu bată soarele. La ora 15.00 e umbră pe tot patinoarul, la Modex la ora 13.00 bătea soarele toată ziua”, a mai spus Daniel Scheeberger, reprezentantul firmei Andreas Luna Park, care a montat patinoarul din centrul istoric al Timișoarei.
Prețurile identice cu cele de anul trecut. O oră de distracție pe gheață costă 30 de lei pentru adulți și copii. Tariful include închirierea patinelor. Se poate apela și la serviciile unui instructor, care costă 20 de lei pe oră.
De luni până vineri se poate patina între orele 10.00 și 22.00, iar sâmbătă și duminică, între orele 11.00-23.00.
În cursul săptămânii urcă pe gheață în jur de 200 de persoane pe zi, iar în weekend numărul e aproape dublu.
Patinoar de 900 de metri pătrați la Shopping City
Tot Andreas Luna Park a amenajat și patinoarul de la Shopping City din Calea Șagului. Este cel mai mare patinoar care a fost până acum în Timișoara: 32 de metri lungime și 30 de metri lățime.
O oră de patinaj costă 25 de lei (patinele incluse), iar copiii sub șapte ani au acces gratuit.
În plus, în fiecare weekend din luna decembrie se organizează Party pe patine, cu seri speciale, când se patinează pe ritmuri muzicale alese după o tematică anume.
Gheața de la Iulius Town
Al treilea patinoar din Timișoara este cel de la Iulius Town. Acesta a fost amenajat în parcarea VIP de la UBC 0. Și aici fariful (care include închirierea patinelor) e de 25 de lei pe oră (20 de lei pe oră pentru copiii până în zece ani). Serviciile unui instructor de patina costă 20 de lei pe oră.
Arena de gheață are sesiuni de patinaj de luni până vineri în intervalul orar 14.00 – 22.00, iar sâmbăta și duminica de la ora 12.00 până la 22.00.
Patinoarul de aici este deschis până în 7 ianuarie 2024.
Anul acesta nu s-a mai amenajat și patinoarul de la Muzeul Satului Bănățean. Anii trecuți, patinoarul din cadrul Parcului Crăciunului, organizat de CJ Timiș, era gratuit pentru toată lumea.
Reguli de respectat pe gheață
Conform regulamentului afişat, patinajul se face pe propria răspundere, pe gheaţă nu se fumează, se patinează în sensul acelor de ceasornic, este interzis accesul cu mâncare sau băutură, iar accesul pe patinoar este permisă numai cu patine.
Cei care folosesc un limbaj obscen riscă să fie dați afară de pe gheață. De asemenea, pentru siguranța celor de pe gheață este interzis patinajul în forță sau în viteză.
Atenție mare, pentru o activitate plăcută pe gheață ideal este să optați pentru îmbrăcăminte lejeră și călduroasă. Instructorii de patinaj recomandă și mănuși, pentru că în cazul unei căzături pe gheață există riscul ca un alt patinator să vă calce pe mână.