Reacţii în scandalul tarifelor imense de parcare Telpark: primarul Timişoarei propune majorare "blândă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Gheorghe Ciuhandu vine cu ideea îmbunătăţirii regulamentului. Edilul propune un nou proiect de hotărâre prin care limitarea staţionării la două ore în zona Cetate să fie suspendată până la finalizarea proiectului european de modernizare a cartierului, pentru care Timişoara a obţinut finanţare.

Consilierii locali din Timişoara au aprobat la finalul anului trecut un proiect de hotărâre prin care regulamentul de parcare din oraş a fost modificat. Odată cu aprobarea regulamentului Telpark, staţionarea în zona pieţelor şi pe mai multe străzi din zona Cetate a fost limitată la două ore.
De asemenea, s-au modificat tarifele abonamentelor, valoarea lor fiind propusă de ADP şi aprobată de comisiile I şi III din Consiliul Local. Prin hotărârea respecitvă, abonamentul general Telpark a fost majorat de la 413 lei la peste 1.000 de lei. Decizia a stârnit nemulţumire mare în rândul timişorenilor, chiar şi a acelora care au un venit consistent.

Noile tarife Telpark
După scandalul iscat de noile tarife, primarul Gheorghe Ciuhandu a făcut pasul înapoi şi, împreună cu specialiştii din primărie, a pregătit un nou proiect de hotărâre prin care limitarea staţionării la două ore în zona Cetate să fie suspendată până la finalizarea proiectului european de modernizare a cartierului, pentru care Timişoara a obţinut finanţare.

Primarul propune ca tarifele la abonamente să fie majorate mai „blând”. Propunerea primarului este ca un abonament general anual să coste 450 de lei, iar un abonament anual la purtător să coste 900 de lei. Prin hotărârea iniţială, preţul unui abonament general fusese fixat la peste 1.000 de lei, iar al unuia la purtător la peste 2.400 de lei.

Dacă în spatele tarifelor iniţiale s-a aflat şeful ADP, Liviu Barbu, de această dată Barbu nu este decât executantul. „Este un proiect al celor din primărie. Noi nu facem altceva decât să aplicăm ce vine de sus, dar să se stabilească odată, pentru că oamenii vor să îşi facă abonamente”, a spus Barbu.

Tarife schimbate şi la transportul în comun
Un proiect de hotărâre postat pe siteul Primăriei Timişoara vizează şi modificarea tarifelor la biletele pentru transportul în comun. Reprezentanţii RATT propun eliminarea biletelor cu două călătorii, rămânând doar tichetele cu o singură călătorie. Noul proiect prevede înfiinţarea unui sistem care să permită vânzarea biletelor şi direct în mijloacele de transport în comun. Preţul unei călătorii va fi de cinci lei, comparativ cu doi lei, cât costă un bilet luat de la chioşc.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite