Răsturnare de situaţie la Consiliul Judeţean Timiş. Înţeles pentru o majoritate cu UNPR, PSD a bătut palma cu PMP şi ALDE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Judeţean Timiş se va reuni duminică pentru şedinţa de constituire FOTO Adrian Pâclişan/pressalert.ro
Consiliul Judeţean Timiş se va reuni duminică pentru şedinţa de constituire FOTO Adrian Pâclişan/pressalert.ro

Consiliul Judeţean Timiş, în noua lui componenţă, a avut programată joi şedinţa de constituire. Aceasta nu a mai avut loc din cauza lipsei de cvorum, după ce aleşii liberali au boicotat şedinţa. La CJ Timiş a avut loc şi o răsturnare de situaţie după ce PSD-iştii, înţeleşi cu UNPR, au bătut palma în cee din urmă pentru formarea unei majorităţi cu PMP şi ALDE.

„Conducerile Partidului Social Democrat, Organizaţia Judeţeană Timiş, şi Uniunii Naţionale pentru Progresul României Timiş au ajuns astăzi la un consens şi au stabilit noua majoritate din judeţ. Astfel, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş va fi dat de către PSD, în timp ce UNPR va avea cei doi vicepreşedinţi ai instituţiei”, se arăta într-un comunicat remis presei în data de 9 iunie de Sorin Grindeanu (PSD) şi Ion Răducanu (UNPR). Conform înţelegerii, Sorin Grindeanu urma să fie preşedinte al CJ Timiş, iar Titu Bojin şi Viorel Matei de la UNPR ar fi trebuit să fie vicepreşedinţi.

Ca urmare a discuţiilor tot mai intense privind o fuziune a UNPR cu PNL,  PSD s-a reorientat pentru formarea unei majorităţi în Consiliul Judeţean Timiş cu PMP şi ALDE. Conform înţelegerii dintre partidele care formează majoritatea, social-democratul Sorin Grindeanu va fi preşedinte, iar Roxana Iliescu (PMP) şi Traian Stancu (ALDE) vor fi vicepreşedinţi.

Şedinţa de consiliu care trebuia să consfinţească noua majoritate nu a mai avut, însă, loc după ce liberalii au boicotat şedinţa de constituire a CJ Timiş, astfel că întâlnirea a fost reprogramată pentru duminică. „Ne aşteptam să constituim Consiliul Judeţean. Sunt tactici pe care cei de la PNL le adoptă. Este dreptul lor, dar eu cred că dacă mai continuă mult s-ar putea să se ajungă la un lanţ întreg care să amâne instalarea administraţiilor locale”, a spus Sorin Grindeanu referindu-se la şedinţa de constituire a CL Timişoara, programată pentru vineri. 

TimişoaraPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite