Primul deceniu de Muzica Veche la Timişoara. A început unul din cele mai prestigioase festivaluri din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Între 13 septembrie şi 6 octombrie, la Timişoara se desfăşoară cea de a X-a ediţie a Festivalului de Muzică Veche.

Festivalul de Muzică Veche de la Timişoara este considerată una din cele mai valoroase evenimente culturale din România. Festivalul şi-a deschis porţile pentru cea de a X-a oară în 13 septembrie, în pitoreasca biserică Lutherană din Timişoara – construită între 1837-1839. Timişorenii vor avea parte aici de concertele pe acorduri line de vioară barocă, vioară solo, violoncel baroc, violă barocă, clavecin, theorba sau orgă.

„Festivalul de Muzică Veche, caută să restaureze o concepţie expresivă, vie, sinceră, caracteristică spiritului baroc, ghidată de o documentare precisă şi o experienţă  confirmata în concert dar mai mult decât orice, de plăcerea de întâlnire prin intermediul muzicii. Îşi propune prin stilul interpretativ bazat pe restaurarea tehnicilor interpretative specifice stilului baroc al secolelor XVII – XVIII, să promoveze muzica din această perioadă prin concerte, înregistrari, colaborari cu alţi muzicieni sau ansambluri, participare la programe culturale, educationale si de binefacere”, afirmă Codrin Emandi, fondator al Societăţii Musica Antica, organizatorul festivalului.

image

„Muzica Veche este de o somptuozitate care poate fi comparata cu lucrările lui Da Vinci. Pe lângă unicitatea sărbătorii, festivalul a atins mari recorduri, fiind cel mai mare eveniment cultural internaţional organizat de o societate privată. Şi această ediţie aduce cele mai faimoase nume ale muzicii vechi, la nivel mondial, în Vestul României”, adaugă Liana Marin, din partea organizatorilor.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite