Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, chemat la DNA pentru explicaţii în dosarul „Poli”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Nicolae Robu la ieşirea de la DNA FOTO pressalert.ro/ Adrian Pâclişan
Primarul Nicolae Robu la ieşirea de la DNA FOTO pressalert.ro/ Adrian Pâclişan

Gala Excelenţei Timişorene organizată de Primăria Timişoara, programată să înceapă luni, la ora 16.00,  a început cu o întârziere de aproape jumătate de oră din cauza DNA. Primarul a fost chemat de procurori pentru a da explicaţii în legătură cu dosarul de finanţare a echipei de fotbal Poli în perioada 2008-2010.

Procurorii DNA Timişoara se pregătesc de trimiterea în judecată a dosarului „Poli”, care vizează finanţarea ilegală a echipei de fotbal Poli Timişoara, în perioada în care echipa era patronată de Marian Iancu. În acest sens, procurorii i-au solicitat Primăriei Timişoara să spună dacă se constituie parte civilă în dosarul cu un prejudiciu estimat la aproape 30 de milioane de lei. Primarul şi consilierii au evitat să se pronunţe asupra subiectului, stabilindu-se să se trimită o adresă la DNA prin care procurorii să spună cine trebuie să ia decizia privind constituirea de parte civilă.

Potrivit pressalert.ro, luni după-amiază, primarul Nicolae Robu a fost chemat la DNA pentru un punct de vedere în legătură cu constituirea de parte civilă a Primăriei Timişoara. „A trebuit să aduc răspunsurile şi am dat şi o declaraţie privind cazul Primăria Timişoara – Politehnica, în perioada Ciuhandu – Iancu. Răspunsul meu personal, aşa cum am anunţat şi în şedinţa de consiliu local, a fost că ne constituim în parte civilă cu suma care este ea în momentul de faţă în documente. Am precizat suma, aceea de 31 de milioane de lei. Am explicat şi atunci – atâta vreme cât orice decizie privind veniturile si cheltuielile este luată de consiliul local, iar primarul doar pune în execuţie deciziile consiliului local, mi s-a părut şi mi se pare şi acum firesc să îşi exprime punctul de vedere şi consiliul local. Nu şi l-a exprimat, nicio problemă. Eu, oricum, prin lege, sunt reprezentantul municipiului Timişoara şi atunci am formulat punctul meu de vedere fără să invoc şi poziţia consiliului, neavând-o”, a declarat primarul Timişoarei, Nicolae Robu, potrivit sursei amintite.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite