Primarul Dominic Fritz: „Mihai Șora, acel mare timișorean, a plecat”

0
Publicat:

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a fost unul din admiratorii filosofului Mihai Șora. Edilul susține că Șora va rămâne un far călăuzitor, în Timișoara, România și Europa. „Au rămas umorul lui fin, rezistența tenace, vitalitatea inepuizabilă și încăpățânare”, a transmis Dominic Fritz.

Mihai Șora pe treptele liceului Loga din Timișoara FOTO Luiza Șora
Mihai Șora pe treptele liceului Loga din Timișoara FOTO Luiza Șora

Mihai Șora s-a născut la Ianova (judeţul Timiş), în 1916, și a fost elev la C.D. Loga din Timișoara în perioada 1927-1934. În 2018, prezent la Timişoara cu ocazia festivalului de literatură FILT 2018, Șora a vizitat școala în care a învățat, iar în 2019 a participat la unul din protestele din centrul orașului, faţă de modificările aduse legilor justiţiei, dar şi faţă de coaliţia PSD-ALDE. 

La moartea filosofului, primarul Dominic Fritz a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook. 

Mihai Șora, acel mare timișorean, a plecat. Au rămas umorul lui fin, rezistența tenace, vitalitatea inepuizabilă și încăpățânarea de a nu renunța la principii.  

Legătura lui cu Timișoara a durat o viață de 106 ani: aici a mers la școală, din 1927 (!) la îndrăgitul său liceul Loga, aici s-a simțit acasă și aici s-a întors ori de câte ori a avut ocazia.  

Mihai Șora a fost o inspirație pentru generații de români, a echilibrat revolta cu speranța, generozitatea cu determinarea, înțelepciunea cu amuzamentul. Ne va rămâne un far călăuzitor, în Timișoara, România si Europa.  

Drum lin!”, a transmis Dominic Fritz. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite