Primarul comunei Fârdea nu mai vrea ca lacul Surduc să fie doar al milionarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lacul Surduc are un potenţial turistic mare
Lacul Surduc are un potenţial turistic mare

Lacul Surduc, aflat în estul judeţului Timişului, la 23 de kilometri de Lugoj, este una din zonele cu potenţial turistic încă neexploatat. A rămas în conştiinţa multora ca fiind locul unde şi-au construit vilele de vacanţă politicienii şi milionarii din Timiş.

Primarul comunei Fârdea, „americanul” Samuel Lupulescu, reales pentru un nou mandat, şi-a propus să pună lacul Surduc pe harta turistică, pentru că are un potenţial remarcabil.

În primul rând, trebuie să facem lacul navigabil. Până acum a fost interzis acest lucru. Trebuie să facem acest loc atractiv pentru turişti, să schimbăm această impresie falsă că este locul de vacanţă al politicienilor milionari. E important să facem un acees mai uşor spre lac şi să organizăm cât mai multe evenimente. Promovarea este importantă. Am început cu showul aeronautic, vom continua cu zilele lacului Surduc”, a declarat Samuel Lupulescu, care a locuit 20 de ani în America.

Samuel Lupulescu a revenit în vacanţă în 2008, a candidat pentru fotoliul de primar şi a câştigat. Acum se află la al doilea mandat.
Am multe idei, vreau să implementez multe lucruri pe care le-am văzut în America. Vrem să facem trasee tursitice în zonă. Avem legături spre Padiş, Luncani, biserici de lemn, mănăstiri. Singura problemă de care ne lovim este lipsa banilor. Lumea râdea câna am spus că voi face aerodrom la Surduc. Iată că deja există”, a mai spus Samuel Lupulescu.

Vor apărea patru pensiuni


Pentru atragerea turiştilor în zonă, trebuie să se construiască pensiuni. Deocamdată, în afară de corturi, singurele locuri de cazare sunt cele câteva căbănuţele şi pensiunea Centrului Biblic. “Se vor face pensiuni. Există deja patru proiecte cu finanţare europeană, a căror implementare trebuie să înceapă”, a mai declarat primarul.

Una din marile probleme de la Surduc este lipsa canalizării astfel că de la vilele construite se deversează în lac foarte multe deşeuri. „Prioritatea numărul unu în acest mandat este canalizarea şi apa. Sper să putem rezolva şi această problemă. Oricum, trebuie responsabilizaţi şi proprietarii de vile. Voi face o adresă către toţi proprietarii şi le cer ca în termende 15 zile să cureţe plaja care le aparţine. Dacă nu o fac, mergem noi şi facem lucrările, dar ei vor plăti”, a mai spus Lupulescu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite