Primarul care nu şi-a mai terminat mandatul pentru că „a încălcat în mod grav deontologia funcţiei publice deţinute”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De la alegerile locale din 2012 şi până acum, mai mulţi primari români au fost nevoiţi să îşi încheie mandatele pe motiv de condamnări sau dosare penale. Printre primarii de municipii care şi-au terminat mandatul înainte de vreme datorită DNA este şi primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu.

Primăria Reşiţa a fost zguduit în noiembrie 2015 de un scandal de corupţie al cărui personaj principal a fost chiar primarul Reşiţei, social-democratul Mihai Stepanescu. Edilul a fost ridicat la vremea respectivă de procurorii DNA, fiind acuzat că în schimbul unor sume de bani şi a unor materiale de construcţii pentru vila sa din Timişoara, a atribuit mai multe contracte de lucrări.

„În perioada noiembrie 2014 – noiembrie 2015, inculpatul Stepanescu Mihai, în calitate de primar al municipiului Reşiţa, a pretins şi a primit diverse sume de bani ori bunuri şi servicii de la inculpatul Tăune Stelian, pentru a-şi exercita în mod necorespunzător atributele funcţiei de primar, în sensul atribuirii, în mod discreţionar, a unor contracte de lucrări de interes public, societăţii comerciale reprezentată de acesta din urmă”, au arătat procurorii DNA în rechizitoriul de trimitere în judecată, potrivit cărora primarul a încasat 72.000 de lei prin intermediul arhitectei Ioana Antonia Şandru.

Judecătorii au dispus arestarea preventivă a lui Stepanescu arătând că edilul „a încălcat în mod grav deontologia funcţiei publice deţinute, producând un prejudiciu de imagine instituţiei pe care o conduce şi aducând o atingere importantă nu numai activităţilor de serviciu ale PMR, ci şi intereselor legale ale persoanelor”. La scurt timp de la arestarea sa, Stepanescu a demisionat din funcţia de primar. „Menţionez că nu doresc să fie afectată imaginea instituţiei pentru că sunt cercetat într-un dosar în care nu mă aşteptam să fiu inculpat, eu nefăcând vreo cerere de emitere a unor bunuri către mine sub nicio formă. Regret situaţia şi cer iertare dumneavoastră, colegilor din Consiliul Local şi din Primărie şi vă mulţumesc. De asemenea, cer iertare tuturor reşiţenilor”, a arătat Stepanescu în cererea de demisie. La începutul lunii aprilie 2016, Stepanescu a fost condamnat în primă instanţă la trei ani de închisoare cu executare. Sentinţa nu este definitivă, urmând să se judece apelul la Curtea de Apel Timişoara.


 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite