Primăria Timişoara a lansat oficial concursul de idei pentru redecorarea porţilor de intrare în oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intrările în oraş vor arăta altfel în câţiva ani. FOTO: Primăria Timişoara
Intrările în oraş vor arăta altfel în câţiva ani. FOTO: Primăria Timişoara

Odată cu începutul lunii martie, administraţia a dat "verde" concursului pentru înfrumuseţarea intrărilor în oraş, despre care primarul Nicolae Robu a vorbit prima dată acum o lună. Acesta se adresează studenţilor de la Facultatea de Arhitectură din cadrul universităţii Politehnica.

Sunt vizate cele mai importante nouă căi de acces în Timişoara, iar cei interesaţi pot depune proiectele până pe 29 martie, la Atelierul de urbanism de pe strada Alba Iulia. "Oraşul, înţeles ca spaţiu semnificativ, este mai mult decât simpla alăturare a unor ansambluri urbane, el este suportul drumurilor noastre cotidiene şi al semnificaţiilor pe care acestea le nasc, le întretaie, le definesc. Obiectivul proiectului este acela de a face vizibile, încă de la intrarea în oraş, priorităţile Timişoarei, istoria locală, identitatea celor care locuiesc, brandurile locale dar şi de a exprima identitatea oraşului, trăit şi viu, înţeles ca suport al cotidianului", spun edilii în anunţul despre concurs.

Înfrumuseţarea căilor de acces în oraş este şi un punct important în dosarul candidaturii Timişoarei pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, iar munca studenţilor nu va fi uşoară. Conform regulamentului, fiecare idee de poartă va fi prezentată în tehnică la alegere pe o planşă A1, ce va conţine ilustraţii ale soluţiei (scheme de concept, perspective, vederi, schiţe, planuri, secţiuni) şi o descriere a proiectului ce va ocupa maxim suprafaţa unui A4. Planşele vor fi secretizate astfel: în colţul stâng al planşei într-un pătrat cu latura de şapte centimetri se vor scrie datele de identificare a concurentului/membrilor echipei iar acesta va fi îndoit pe diagonală şi lipit.

Există şi un stimulent financiar: Primăria va premia cu bani cel mai bun proiect pentru fiecare dintre cele nouă porţi, bugetul în acest scop fiind de 9.000 de lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite