Prima benzinărie azeră din judeţul Timiş se deschide la Dumbrăviţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prima benzinărie SOCAR din Timiş se deschide la Dumbrăviţa
Prima benzinărie SOCAR din Timiş se deschide la Dumbrăviţa

Compania petrolieră şi de gaze natural a statului Azerbaidjan, SOCAR (The State Oil Company of Azerbaijan Republic), continuă inaugurarea de staţiilor de benzinărie, în România

SOCAR inaugurează alte două benzinarii în Romania, în oraşele Oradea (Calea Clujului) şi Timişoara (mai exact la Dumbrăviţa, DJ 691). Valoarea investiţiei totale a celor două noi staţii este de aproximativ două milioane de euro. 
 

Dacă în investiţia din Oradea este a treia staţie SOCAR din judeţul Bihor şi a doua din oraş, pentru judeţul Timiş este o premieră.


Lansarea celor două benzinării vine după ce săptămâna trecuta SOCAR a deschis pe piaţa din România alte cinci staţii de alimentare: în Bucureşti, Adjud, Bacău, Buzău şi Focşani.


“Am început anul cu multe investiţii finalizate şi suntem pe cale să mărim şi mai mult reţeaua SOCAR. Suntem în plină construcţie cu noi staţii în oraşele Bacău, Cluj, Sibiu, Arad, Bistriţa şi Iaşi. Inclusiv în Oradea şi în Timişoara avem în plan noi benzinării”, de declarat Hamza Karimov, directorul SOCAR România.

Cafea la nisip, fresh de rodii şi schaorma în benzărie

Staţiile care urmează să fie inaugurate ocupă suprafete de 2.100 metri pătraţi (Oradea), respectiv 3.350 metri pătraţi (Timişoara) sunt dotate cu trei respectiv patru pompe de alimentare, tehnologie de ultimă generaţie şi promovează acelaşi servicii aflate deja pe piaţa românească: Cafe Nar, servicii de orientare în trafic prin info-chiosc digital, tablete pentru clienţii care vor să navigheze pe internet dar şi produse tradiţionale regăsite doar în reţeaua SOCAR precum cafeaua la nisp,  fresh-ul de rodii sau shaorma. 

Deschiderile noilor staţii de alimentare cresc reţeaua SOCAR la 27 de benzinării la nivel naţional. Acestea sunt amplasate în judetele: Botoşani (cinci staţii), Suceava (şase staţii), Neamţ (cinci staţii), Iaşi (o staţie), Bihor (trei staţii), Buzău (o staţie), Bacău (o staţie), Vrancea (două staţii), Timiş (o staţie) şi Ilfov (o staţie).

Din 2011 s-au implicat în România

SOCAR România este reprezentanta  companiei petroliere si de gaze naturale deţinută de statul Azerbaijan (The State Oil Company of Azerbaijan Republic), companie renumită mondial pentru activitatea sa de producţie de petrol şi gaze naturale. Compania Petroliera de Stat din Azerbaijan investeşte anual miliarde de dolari în infrastructura de transport şi este angrenată în plan european în proiecte cheie, menite să crească securitatea energetică a Europei, prin diversificarea resurselor de gaze naturale. 

Din anul 2011 compania s-a implicat în Romania prin SOCAR Petroleum S.A. şi în crearea şi consolidarea unei reţele de benzinării la nivel naţional. Astfel, compania deţine în prezent o reţea de 27 de staţii de alimentare. Compania a creat în România peste 320 de locuri de muncă şi a derulat investiţii de peste 50 milioane de euro.


Citiţi şi:

Gigantul rus Gazprom sondeză terenul în aria Banloc-Partoş. Ecologiştii încep să se agite prin zonă

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite