Preţul suferinţei pentru pierderea casei: 50.000 de euro pentru o inimă distrusă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocatul familiei rămase fără casă în urma exploziei provocate de un muncitor de la Societatea de Drumuri Municipale (SDM) a depus deja actele pentru executarea silită a societăţii care trebuie să plătească 300.000 de euro, dintre care 150.000 de euro sunt daune morale, câte 50.000 de euro pentru fiecare persoană care se afla în casă la momentul exploziei.

Lidia şi Slobodan Stoici, o familie din Timişoara care locuia într-o casă de pe strada  Alexandru Vlahuţă a rămas fără nimic după ce un muncitor de la Drumuri Municipale a agăţat o conductă de gaz, iar imobilul a sărit în aer. Proprietarii casei au deschis un proces, în timp ce conducerea de la Societatea de Drumuri Municipale a stat cu mâinile în sân, fără să facă măcar o anchetă internă pentru a stabili vinovatul. Procesul a fost câştigat de familia rămasă fără casă, iar judecătorii au obligat Societatea de Drumuri Municipale să plătească daune de 300.000 de euro, dintre care 150.000 de euro sunt numai daunele morale suferite de cei doi bătrâni şi nepoata lor, care se aflau în casă la momentul exploziei.

Nepăsători şi în ultimul ceas

Cu sentinţa în mână, proprietarii casei distruse puteau să execute oricând Societatea de Drumuri Municipale. „Am aşteptat patru luni de zile, am redus suma la 250.000 de euro, acceptând plata eşalonată şi consilierii locali din Adunarea Generală a Acţionarilor Societăţii de Drumuri Municipale tot nu au fost de acord cu plata. Dacă aş spune că e o dovadă vie a indiferenţei Consiliului Local faţă de problemele reale poate că aş fi prea agresiv”, a spus avocatul familiei Stoici, Marian Ardelean. Consilierii locali nu numai că nu au plătit omului banii pentru casă, dar au încercat să caute şi soluţii pentru tărăgănarea plăţilor.

Consecinţele grave ale nepăsării

Autorităţile nu au fost în stare să găsească un vinovat în cazul exploziei astfel că despăgubirile de 300.000 de euro vor fi plătite din banii timişorenilor. Partea cea mai proastă este că s-a ajuns la executarea silită şi la un recurs în instanţă, ceea ce creşte factura timişorenilor cu sume ce pot ajunge şi la câteva zeci de mii de euro. „Familia Stoici a deschis un dosar de executare silită. El se află la instanţa de judecată pentru încuviinţarea executării silite, urmând să declanşăm propriu-zis executarea silită prin toate mijloacele posibile. Vom începe cu poprirea, vom continua cu sechestrarea bunurilor mobile, a utilajelor, a staţiei de asfalt. În măsura în care este posibil vom încerca să notăm o restricţie în cartea funciară a imobilului în care îşi desfăşoară activitatea SDM”, a mai spus avocatul Marian Ardelean. Executarea silită a Societăţii de Drumuri Municipale nu înseamnă numai costuri suplimentare din bani publici, ci şi sistarea activităţii, ceea ce înseamnă că mai multe străzi din Timişoara vor rămâne înzăpezite, iar gropile din asfalt neastupate. Totul din cauza incompetenţei şi nepăsării.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite