Premierul desemnat, Sorin Grindeanu: „Eram foarte convins că doamna Sevil Shhaideh, pe care o respect extrem de mult, va fi acceptată de domnul Iohannis”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Desemnat vineri, de preşedintele Klaus Iohannis, premier al României, Sorin Grindeanu s-a întors vineri seara la Timişoara, pentru o întâlnire  colegi din Consiliul Judeţean Timiş, al cărui preşedinte încă este Sorin Grindeanu. Întrebat cum explică declaraţia de acum o săptămână în care spunea că nu vrea să plece la Bucureşti, Grindeanu a spus că era convins că Sevil Shhaideh o să fie acceptată.

În debutul întâlnirii avute cu colegii săi din Consiliul Judeţean Timiş, premierul desemnat, Sorin Grindeanu, a susţinut o declaraţie de presă cu ocazia căruia a fost întrebat de componenţa noului Guvern. Grindeanu a refuzat să facă orice comentariu pe această temă, susţinând că „fiind un Guvern politic, tot ceea ce înseamnă structură şi nominalizări, le vom discuta săptămâna viitoare”. Grindeanu a refuzat să confirme sau să infirme informaţia potrivit căria noul Guvern va avea patru ministere noi.

Grindeanu s-a referit, apoi, şi la momentul în care a aflat că este propus pentru funcţia de prim-ministru al României. „Sincer, am aflat odată cu majoritatea membrilor Comitetului Executiv, acolo în sală, şi am avut câteva momente de uluială după care le-am adresat câteva cuvinte colegilor mei din Comitetul Executiv”, a mai declarat premierul desemnat, care a spus că „e greu să eziţi când vezi atâta încredere”. Acesta a explicat şi declaraţiile din urmă cu o săptămână, când a spus că nu va pleca la Bucureşti. „Eram foarte convins că doamna Sevil Shhaideh, o doamnă pe care o respect extrem de mult, o doamnă foarte, foarte profesionistă va fi acceptată de către domnul preşedinte Klaus Iohannis”, a explicat Grindeanu.

În ceea ce priveşte aşteptările bănăţenilor, care aşteaptă de la premierul Sorin Grindeanu să adirecţioneze fonduri în Banat, Grindeanu a spus că. „Dacă lucrurile vor fi în regulă, eu o să devin prim-ministru al României. (...) Asta nu mă face să uit de unde sunt, unde trăiesc. Familia mea va rămâne în Timişoara şi aproape toţi prietenii mei trăiesc în Timişoara. Va trebui să aprobăm noul buget într-o sesiune extraordinară, în mod cert o să am o discuţie şi cu factorii de decizie de la nivel local, dar nu numai cu cei din Timiş”, a mai spus Grindeanu.

Premeirul desemnat a mai spus că proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană va fi susţinut. „Orice Guvern responsabil trebuie să susţină acest proiect, care nu e doar al oraşului nostru. Este un proiect extrem de important pentru ţara noastră. Aşa cum a fost susţinut Sibiul în 2007, e normal ca Guvernul României să se angajeze să susţină Timişoara pentru 2021. Sunt lucruri care nu ţin de oraş, ci de întreaga ţară. Toată lumea cred că îşi doreşte ca Timişoara Capitală Culturală să devină un succes”, a mai spus premierul desemnat. 

TimişoaraPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite