Politicienii spun lucruri trăsnite: show-ul „televizionistic” al preşedintelui CJ Timiş, „cocoşeii de aur” ai lui Nicolae Robu şi gramatica Mariei Grapini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maria Grapini şi-a primit renumele de „specialistă” în greşeli gramaticale
Maria Grapini şi-a primit renumele de „specialistă” în greşeli gramaticale

Aflaţi în lumina reflectoarelor, politicienii timişeni s-au făcut remarcaţi de-a lungul timpului printr-o serie de expresii „colorate”. Campioni au fost preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, dar nu s-au lăsat mai prejos nici primarul Timişoarei, Nicolae Robu şi nici europarlamentarul Maria Grapini, celebră pentru greşelile gramaticale din postările de pe Facebook.

Unul dintre principalii furnizori de perle care fac deliciul presei este preşedintele Consiliului „Judeţan” Timiş, Titu Bojin. Un politician care vrea să se aibă bine cu toată lumea, Bojin este nu este deloc un fan al „animozităţilor”. De altfel, este celebră declaraţia preşedintelui CJT, care a spus că nu vor fi probleme cu deszăpezirea pentru că „de iubit  ne iubeşte şi Cel de Sus şi cel de jos, Înalt Prea Sfinţitul, cu care ne avem bine”. Tot preşedintele Consiliului Judeţean Timiş a declarat într-o şedinţă de Consiliu Judeţean, că un consilier din opoziţie încearcă să facă „un show televizionistic”.

Mult mai atent, la formulele pe care le foloseşte primarul Timişoarei, Nicolae Robu se corectează aproape de fiecare dată când realizează că a făcut un dezacord sau a folosit un termen greşit. Robu cade, însă, în extrema cealaltă inventând cuvinte care nu există în limba română, unul dintre termenii „brevetaţi” de Robu fiind „malînţelegeri”. Pasiunea primarului pentru cuvinte noi i-a determinat pe cei care gestionează pagina de Facebook Radio Erevan TM să realizeze „Dicţionarul tehnic Robu-Român”.

Mare fan al Facebook-ului, Robu se dezlănţuie pe reţeaua de socializare, unde îşi permite să facă şi glume cu prietenii virtuali. O astfel de „glumă” l-a costat, însă pe primarul Nicolae Robu o amendă de 2.000 de lei aplicată de Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării. „după ce le-am cerut ţiganilor să arate că "s-au modernizat" înlăturându-şi turnuleţele şi alte elemente kitschoase de pe clădiri  (...), le fac acum propunerea ca în loc să arate câţi dinţi din aur au, câţi galbeni, câţi cocoşei, câte ghiuluri, ce maşini, etc, etc, să se laude prezentând în fotocopie adeverinţa cu sumele plătite ca taxe şi impozite, mărita proporţional cu valoarea acestora. Eu le promit ca adeverinţa in original le va fi eliberată cu maximă celeritate. Sper că sunteţi de acord cu mine ca aşa ceva chiar ar fi o dovada de "modernizare"! Daca agreaţi ideea, clicuiţi Like. Altfel, postaţi textul Dislike”, este mesajul pentru care primarul a fost amendat.

De departe, politicianul bănăţean care şi-a căpătat renumele pentru greşelile gramaticale pe care le face este Maria Grapini. Aproape că nu există postare a Mariei Grapini care să nu aibă o greşeală şi să nu fie taxată de fani. Una din greşelile flagrante ale Mariei Grapini a fost sesizată în momentul în care i-a dat slavă Domnului pentru numărul mare de români care suferă de reumatism. „Este o asezare dumnezeiasca acolo (n.r. staţiunea Tuşnad), cu apa termala, cu trei bazine imense de apa termala. Oamenii erau deja acolo la tratament, este indicat tratamentul pentru reumatism si, Slava Domnului, jumatate dintre romani sufera de aceasta boala", a spus Maria Grapini, potrivit www.ziare.com, la un targ de turism organizat in Timisoara.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite