Plimbare cu patul de spital într-o galerie de artă din Timișoara GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Călătorie spre lumină cu patul de spital
Călătorie spre lumină cu patul de spital

În urechi răsună o muzică liniștitoare și vezi cercuri de lumină, care vin spre sau se depărtează de ochi, în timp ce stai întins și relaxat într-un pat de spital plimbat dintr-un loc în altul. Pentru mulți, aceasta este o experiență de evitat prin orice mijloace.

Nu de aceeași părere este și artistul Zoltan Imre, care și-a expus cea mai recentă instalație în galerii de artă contemporană din Timișoara și Budapesta. „Traveling toward the light" (Călătorind către lumină - n.r.), constituie o experiență puternică, psihedelică, pentru cei care se încumetă să înțeleagă demersul artistului.

„La început, vizitatorii au găsit expoziția puțin bizară, dar după ce au încercat, adică s-au unit cu lucrarea, au înțeles și motivul pentru care a fost realizată. Mesajul este unul sensibil, lumea reală se închide într-o clipă și se deschide o alta, metafizică, unde lumina apare în infinit, fără hotare. Starea pe care o oferă lucrarea este personală, adică fiecare o înțelege în felul său, deși esența este aceeași", a spus Zoltan Imre.

Călătorie spre lumină cu patul de spital

Vezi aici o GALERIE FOTO de la expoziția „Traveling toward the light”

Artistul se pregătește să devină doctorand la Facultatea de Arte din capitala Ungariei, această instalație vizual tematică fiind una dintre cele pe care le va propune pentru studiu. Întrebat dacă nu a avut greutăți în a obține anumite obiecte de recuzită, mai exact paturile de spital, Zoltan Imre a precizat că din fericire a fost sprijinit de Clinica de transplant din Budapesta și Spitalul de copii din Oradea.

În Timișoara, expoziția „Traveling toward the light" este găzduită, până în 2 decembrie, de Galeria Calina. Următorul proiect al orădeanului, care îi cheamă la expozițiile sale pe toți cei ce vor să retrăiască arta, va avea ca temă plutirea, sau „levitația pe apă", cum o numește acesta.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite