Patronul firmei „Îngerii Galbeni” şi soţia acestuia, reţinuţi de procurori. Sunt anchetaţi pentru metodele diabolice de „civilizare  a românului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sorin Răzvan Nedelcu şi soţia acestuia, Nedelcu Delia, au fost reţinuţi de procurori pentru 24 de ore, fiind acuzaţi într-un dosar în care au fost conexate 16 plângeri penale în care „Îngerii Galbeni” erau acuzaţi de şantaj şi distrugere. Contestat vehement de-a lungul timpului de timişoreni, şeful „Îngerilor” a declarat că nu vrea decât să îi civilizeze pe timişoreni.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au descins, joi, în trei locaţii care aparţin „Îngerilor Galbeni” pentru a aduna probe într-un dosar în care au fost conxate mai multe plângeri în care „Îngerii” sunt acuzaţi de şantaj şi distrugere. După percheziţii, soţii Nedelcu, Răzvan şi Delia, au fost duşi la audieri, fiind reţinuţi pentru 24 de ore.

Într-un comunicat de presă, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au descris mecanismul de „civilizare” a şoferilor care făceau greşeala să pună roata maşinii în parcarea „Îngerilor Galbeni”. „Nedelcu Răzvan Sorin şi Nedelcu Delia Florica, reprezentanţi ai SC Î.G.A. SRL şi SC B.T. SRL, în perioada iunie 2015-noiembrie 2015, au pus la dispoziţia angajaţilor aflaţi în parcarea de pe str. Miresei nr. 1 din Timişoara  dispozitivele de blocare a roţilor, autoutilitarele pentru ridicarea autoturismelor parcate pe locurile închiriate de societăţile pe care le reprezintă, casa de marcat, au ocupat parţial, fără temei legal/contractual, locurile de parcare de pe str. Miresei nr. 1 din Timişoara aparţinând altor persoane juridice, pentru ca cele 16 persoane vătămate să fie obligate să parcheze pe locurile de parcare închiriate de SC Î.G.A. SRL şi SC B.T. SRL. Ulterior, pe autoturismele victimelor au fost montate dispozitivele de blocare a roţilor de către angajaţii societăţilor ascunşi în diferite autovehicule. Suspecţii Nedelcu Răzvan Sorin şi Nedelcu Delia Florica au instruit angajaţii cu privire la modul de operare, sens în care le-au pus la dispoziţie autoturisme nefuncţionale în care să aştepte, fără a putea fi observaţi de persoanele vătămate. Susnumiţii au desfăşurat aceste activităţi în scopul de a dobândi, în mod injust, un folos patrimonial constând în taxa de deblocare/de ridicare/de depozitare a autovehiculelor”, au arătat procurorii.

Anchetatorii au arătat că victimele „haiducilor” au achitat taxa de deblocare a roţii, de cele mai multe ori, în incinta parcării, taxa oscilând între 488 lei şi 888 lei. „Victimele au acţionat astfel întrucât primeau din partea angajaţilor ameninţarea faptului că riscă să piardă folosinţa autovehiculului care, la scurt timp după blocarea roţii, urma să fie ridicat din parcare şi depozitat la sediul societăţii, iar pe toată perioada depozitării vor fi taxaţi cu 25 lei/minut. Sub imperiul acestei ameninţări cu săvârşirea unei fapte păgubitoare, persoanele vătămate au remis taxa de deblocare. Una dintre victime, pentru a putea pleca cu autoturismul personal din curtea punctului de lucru al SC Î.G.A. SRL şi pentru a evita curgerea timpului care presupunea creşterea taxelor de depozitare, a remis suma de 1878 lei”, au mai arătat procurorii.

Într-un interviu pentru „Adevărul”, patronul firmei „Îngerii Galbeni”, Răzvan Nedelcu, care a mai fost reţinut după ce a lovit cu maşina mai mulţi oameni, a declarat că prin haiducia pe care a instituit-o a vrut să îi civilizeze pe timişoreni. „E o proprietate privată. Nu e o vânătoare. Oamenii trebuie să înţeleagă. Eu plătesc un preţ al civilizării românului. Când tai linia continuă, poliţistul nu spune că ai tăiat linia continuă doar cinci centimetri. Cine ar fi obligat, pe proprietatea lui privată să lase pe cineva un minut? Unde scrie în Constituţie că ai voie două minute sau trei minute? Cele două minute provin din faptul că sunt avertizaţi. Altfel ar fi mult mai mult. Am avut caz în care a avut maşina ridicată şi a venit după şapte zile, dar nu a spus că a stat şapte zile, ci că a plătit atât de mult”, a mai spus Nedelcu.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite