Patronii sălilor de sport şi cei din domeniul HoReCa cer oprirea carantinei în Timişoara: Este inutilă şi ineficientă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reprezentanţii HoReCa au protestat şi în stradă
Reprezentanţii HoReCa au protestat şi în stradă

Reprezentanţii sălilor de sport din Timişoara şi cei ai domeniului HoReCa solicită Prefectului de Timiş şi Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să nu prelungească cele două săptămâni de carantină.

Mai mulţi reprezentanţi ai domeniului sportiv şi economic din Timişoara solicită Prefectului de Timiş şi Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să nu prelungească cele două săptămâni de carantină. Aceştia au formulat o petiţie scrisă prin care cer prezentarea publică a unei analize a eficienţei carantinei instituite pentru Timişoara şi pentru zona periurbană înainte de a decide ridicarea sau prelungirea carantinei.

De asemenea, se cere afişarea publică a modului în care fiecare membru va vota în şedinţa care vizează ridicarea sau prelungirea carantinei Timişoarei şi a zonei periurbane. 

“Comunitatea şi în special segmentele afectate de deciziile CJSU trebuie să afle argumentele şi votul dat de reprezentaţii instituţiilor care formează CJSU. În condiţiile în care CJSU va prelungi carantina fără argumente şi o bază legală solidă, intenţionăm să acţionăm în instanţă CJSU pentru daune materiale. Votul fiecărui membru CJSU are un direct impact economic şi social, astfel că fiecare vot trebuie asumat şi fundamentat. Cerem oprirea carantinei inutile şi ineficiente pentru oraşul Timişoara şi zona periurbană precum şi decuplarea suspendării activităţii sportive de la rata de infectare Covid-19”, spun semnatarii petiţiei.

Aceştia au formulat de asemenea şi o petiţie în online „Timişoara, oraş liber!” care poate fi semnată de părinţi, elevi, profesori sau angajaţi din toate domeniile afectate de carantină.


Vă mai recomandăm:

Carantina de la Timişoara nu a dat rezultate. Rata de infectare şi numărul persoanelor internate au crescut

Scandal după ce Timişoara a intrat în carantină. Şeful CJ: Fritz nu a făcut nimic pentru a reduce rata de infectare

Timişoara în carantină. Alin Nica: Am propus o abordare inteligentă a gestionării pandemiei. A câştigat soluţia minimului efort pentru administraţie

 

Raed Arafat, după anunţul privind carantina în Timişoara: În weekend vor rămâne deschise doar magazinele alimentare şi farmaciile, nu vor fi deschise mall-urile
 

Timişoara şi mai multe comune intră în carantină din cauza numărului mare de cazuri COVID-19. Lista restricţiilor

Dominic Fritz, contre cu preşedintele CJ Timiş: Alin Nica fabulează despre o posibilă decizie a primarului Timişoarei de a forţa carantina

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite