Patriarhul Daniel a decis să promoveze vaccinarea împotriva COVID-19: E gratuită. Voluntară. Sigură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul Daniel FOTO Inquam Photos
Patriarhul Daniel FOTO Inquam Photos

Patriarhul Daniel, capul Bisericii Ortodoxe Române, a acceptat să promoveze vaccinul împotriva virusului care provoacă boala COVID.

Papa Francisc a declarat, sâmbătă, că plănuieşte să se vaccineze săptămâna viitoare împotriva coronavirusului şi i-a îndemnat pe toţi oamenii să se imunizeze. La o zi după anunţul capului Bisericii Catolice, a venit şi mesajul din partea patriarhului Daniel. 

Patriarhul a anunţat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broşură intitulată “Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură”.  

Anunţul a fost făcut de Ministerul Sănătăţii, duminică seara, printr-o postare pe Facebook. 

“Încheiem duminica şi această săptămână cu bucurie şi cu multă speranţă pentru creştinii ortodocşi sau catolici din România şi de pe întreaga planetă. 

Patriarhul Daniel a anunţat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broşură intitulată Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură. 

Papa Francisc a anunţat că se va vaccina imediat ce îi va veni rândul. Papa a spus: Dintr-o perspectivă etică, cred că toată lumea ar trebui să se vaccineze. Este decizia etică pentru că pariezi cu sănătatea ta, cu viaţa ta, dar pariezi şi cu viaţa celor din jurul tău. 

Numai împreună, indiferent de religie şi credinţă, vom reveni la normalitate!”, a transmis Ministerul Sănătăţii. 


Vă mai recomandăm:

Papa Francisc spune că va fi vaccinat săptămâna viitoare împotriva Covid-19: Este o alegere etică, pentru că te joci cu viaţa ta, dar şi cu vieţile altora

Ortodoxia şi COVID-ul: jocul de imagine al lui Teodosie, prelatul care a profitat de pandemie ca să ţintească postul lui ÎPS Daniel

 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite