Pasajul care a costat cu 10 milioane de lei mai puţin decât era estimat. Lucrarea, inaugurată cu cvartet de tromboane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pasajul Jiul din Timişoara a fost extins de la două la cinci benzi FOTO Mădălina Roşu
Pasajul Jiul din Timişoara a fost extins de la două la cinci benzi FOTO Mădălina Roşu

Lucrările de extindere a pasajului Jiul din Timişoara, prin care trec 6.000 de maşini pe oră, au fost finalizate, costând cu aproximativ două milioane de euro mai puţin decât era estimat. Potrivit primarului Nicolae Robu, dacă se scad lunile de iarnă în care lucrările au fost sistate, se poate considera că proiectul a fost terminat înainte de termen.

Lucrările la unul dintre cele mai importante pasaje rutiere din Timişoara au fost finalizate. E vorba de lucrările de extindere la cinci benzi a pasajului Jiul. Firma din Iaşi care a proiectat lucrarea a estimate o valoare a proiectului de 30,3 milioane lei. În urma licitaţiei,  lucrarea i-a fost atribuită firmei austriece Poor Construct la preţul de 21,5 milioane lei. Potrivit primarului Nicolae Robu, cu ocazia execuţiei lucrării s-a mai făcut o economie de 1,3 milioane lei, ajungându-se la o valoare a lucrării mai mica cu 10 milioane de lei decât estimarea initială.

„Per total s-au economist peste 10 milioane de lei, bani care împreună cu cei economisiţi la pasajul Popa Şapcă vor fi un bun start pentru realizarea bugetării pasajului Solventul dacă nu va ajunge la rând la finanţare europeană. Facem economii şi din economii asigurăm finanţarea, dacă nu integral atunci în bună parte, pentru proiecte din oraşul nostru”, a declarat primarul Nicolae Robu potrivit căruia, dacă nu se pun la socoteală lunile de iarnă în care şantierul a fost oprit din cauza condiţiilor meteo, lucrarea a fost terminată cu aproape jumătate de an înainte de termen.

Inaugurare marca Nicolae Robu

Primarul Timişoarei Nicolae Robu a ţinut ca inaugurarea să fie una festivă. În pasaj a fost instalat un sistem de sonorizare şi un videoproiector cu ajutorul cărora edilul a prezentat proiectul. După prezentarea fiecărei lucrări în parte care s-a efectuat, primarul le-a mulţumit celor implicaţi în proiect, oferindu-le dipome. Vizibil emoţionat, primarul le-a adus mulţumiri „timişorenilor celor mulţi” care au înţeles necesitatea lucrării îndurând aglomeraţia din trafic pe perioada lucrărilor. La finalul discursului susţinut de primar, care a participat la inaugurare împreună cu soţia şi fiica sa, un cvartet de tromboane a „condimentat” inaugurarea pasajului Jiul. La inaugurarea pasajului Michelangelor, în urmă cu doi ani şi jumătate, a cântat un cvartet de coarde.

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite