O funcționară din primărie, dată afară cu valul de disponibilizări, a câștigat în instanță dreptul de reangajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Ciurariu si Daniel Urs, alti functionari care se judeca cu primaria
Sorin Ciurariu si Daniel Urs, alti functionari care se judeca cu primaria

Şeful Direcţiei Fiscale, Adrian Bodo, a pierdut procesul cu o angajată. Dată afară odată cu disponibilizările de la Primăria Timişoara, Daniela Felicia Beşliu a câştigat procesul deschis împotriva Direcţiei Fiscale.

Printr-o ordonanţă de Guvern din iulie 2010, primăriile au făcut disponibilizări în masă. Gheorghe Ciuhandu a invocat în permanenţă că numărul angajaţilor din Primăria Timişoara este prea mic pentru volumul de muncă, dar la sfârşitul anului trecut, municipalitatea timişoreană a dat oamenii afară. De la Direcţia Fiscală au fost date afară 48 de persoane, dintre care 20 au atacat decizia în instanţă. În timp ce restul proceselor sunt încă pe rol, Daniela Beşliu, dată afară pentru că a fost considerată angajat-problemă, a obţinut o sentinţă care obligă primăria să o repună pe funcţie. „Ne miră foarte tare, pentru că în primă instanţă am câştigat. În instanţa de recurs s-a anulat decizia şi s-a dispus reîncadrarea”, a spus Adrian Bodo. 

Problemă complicată

Potrivit şefului de la Direcţia Fiscală, judecătorul încă nu a emis motivele pentru care i-a dat dreptate funcţionarei. Adrian Bodo este hotărât însă să se folosească de toate căile de atac. „În funcţie de ce motive vor fi, vom face demersurile care se impun. Din punct de vedere procedural, am fost perfect pe lege”, a mai spus Adrian Bodo. Cu toate acestea, pe site-ul primăriei a apărut un proiect de reîncadrare a lui Beşliu pe funcţie. „Dacă instanţa a dispus, eu am făcut demersurile să se facă ce a dispus instanţa, dar postul nu există. Asta ţine şi de imposibilitatea punerii în aplicare a sentinţei”, a mai spus Adrian Bodo.  

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite