O bătrână din comna timişeană Bethausen a fost ucisă în propria casă. Criminalul a fost prins

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crimă la Bethausen. FOTO: redesteptarea.ro
Crimă la Bethausen. FOTO: redesteptarea.ro

Oribilul eveniment s-a produs în noaptea de luni spre marţi. Un posibil mobil al crimei este pensia de 500 de lei pe care bătrâna de 73 de ani o primise chiar luni.

Victima, Maria Birgian, îşi ridicase în cursul zilei de ieri pensia care depăşea cu puţin 500 de lei, iar marţi marţi dimineaţa ar fi trebuit să plece la Gătaia pentru a-şi vedea cei doi copii internaţi la spitalul de boli psihice. A fost găsită moartă în jurul orei 6.00, de către sora sa.

„Vorbise ieri cu soţia mea să meargă amândouă la Gătaia. Şi-a achitat datoriile la magazinul din sat unde avea restanţe, şi trebuiau să plece la ora 7.00. Soţia mea a intrat în casă de dimineaţă şi a găsit-o acoperită. Când a tras plapuma de pe cap a observat că are sânge pe faţă, iar capul era umflat”, a declarat Ioan Petcu, cumnatul victimei, citat de Redeşteptarea.

Poliţiştii au securizat zona, iar criminaliştii de la Timişoara s-au deplasat la Bethausen pentru investigaţii amănunţite.

UPDATE Imediat după crimă, anchetatorii au audiat doi suspecţi, iar unul dintre ei a mărturisit comiterea faptei. Ioan Dailov de 38 de ani a stat mai mult de o oră la discuţii cu poliţiştii şi procurorul de caz. În cele din urmă acesta a cedat şi şi-a recunoscut fapta, spunând anchetatorilor că a cerut bani bătrânei şi după refuzul acesteia i-ar fi aplicat mai multe lovituri cu pumnul în zona feţei.

Totuşi, aceştia iau în calcul şi încercarea de a o ucide prin asfixiere. „Moartea putea să provină şi din loviturile primite, aşa cum declară suspectul, datorită faptului că bătrâna s-ar fi putut îneca cu sânge sau vomă, însă medicii legişti urmează să stabilească dacă au fost strangulată sau asfixiată”, a declarat pentru Redesteptarea unul dintre poliţiştii implicaţi în cercetări.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite