Nicolae Robu, după ce a fost trimis în judecată de DNA: „Dacă PNL decide că nu pot candida din partea partidului, voi candida independent“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Timişoarei,susţine că va candida independent dacă PNL nu îl mai susţine
Primarul Timişoarei,susţine că va candida independent dacă PNL nu îl mai susţine

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, lider al filialei Timiş a PNL, i-a anunţat pe primarii liberali din judeţ că dacă partidul nu îl susţine pentru un nou mandat este gata să părăsească formaţiunea şi să candideze independent. Robu a fost trimis în judecată de DNA într-un dosar în care este acuzat că a vândut ilegal, în baza legii 112, două apartamente.

Într-o scrisoare trimisă primarilor liberali din Timiş, Nicolae Robu îi anunţă pe edili că este pregătit să îşi asume o candidatură independentă dacă partidul nu îl mai susţine din cauza dosarului DNA în care a fost trimis în judecată. În epistola trimisă primarilor liberali, Robu nu neagă încheierea contractelor ilegale, dar se declară nevinovat susţinând, pe de o parte, că apartamentele sunt două „magherniţe”, „într-un fund de curte, într-o clădire realizată iniţial ca anexă (magazie de lemne etc”, iar, pe de altă parte, că ilegalitatea operaţiunii i-a fost ascunsă „cică pe motiv că aşa s-a lucrat când era Ciuhandu primar, când s-a adoptat şi o hotărâre scrisă în acest sens”.

Robu, pregătit să candideze independent

În scrisoarea trimisă edililor liberali, Nicolae Robu mai arată că, dacă partidul îi cere să se retragă din cursa pentru Primăria Timişoara, o va face, dar nu va renunţa la candidatura pentru un nou mandat, fiind gata să îşi asume o candidatură independentă. „Nu stiu ce va face PNL. Toţi cei care au avut probleme până acum - şi mă refer aici la cei dovediţi în final nevinovaţi, inclusiv Presedintele PNL Ludovic Orban, ex-Preşedintele Vasile Blaga, primarii de Braşov şi Târgu Mureş - au fost acuzaţi că au comis acte care le-ar fi adus lor câştiguri necuvenite. Pe mine nu mă acuză nimeni de aşa ceva, nu mă acuză nimeni de corupţie. Dar dacă PNL va decide că nu pot candida în numele PNL, eu voi părăsi partidul, cu mare durere în suflet - dar dragoste cu de-a sila nu se poate, după cum bine se ştie - şi voi candida independent şi asta indiferent pe cine va desemna PNL candidat sau PNL+USR+PLUS, cum se vorbeşte. Şi vom vedea ce-o ieşi!”, le-a transmis Robu primarilor liberali din Timiş. Redăm în continuare scrisoarea transmisă de Nicolae Robu primarilor PNL din Timiş: 

Buna dimineata, stimati colegi! Si inca o data: AN NOU EXCELENT, LA TOATE CAPITOLELE SI LA MULTI ANI!

Va scriu legat de ce mi s-a intamplat in prag de Revelion. V-am mai informat si alta data pe speta: eu sunt implicat in toata povestea asta cu sute de vanzari si milioane de euro asociate, cu semnatura pe doua contracte de vanzare-cumparare, unul pt un apartament de 25 mp cu o camera si unul pt un apartament de 50 mp cu doua camere, ambele amenajate intr-un fund de curte, intr-o cladire realizata initial ca anexa (magazie de lemne etc). Poza arata clar despre ce este vorba. Precizez ca vanzarea nu s-a facut la dispozitia sau macar la initiativa mea. Pur si simplu, la inceput de mandat nr 1, m-am trezit intr-o zi cu cele doua contracte in mapa, cu 5 semnaturi de la aparatul de specialitate ca totul este in regula pt vanzarea celor doua apartamente in baza legii 112.

Mi s-a explicat ca initiativa apartine comisiei speciale de aplicare a legii 112, constituita pe vremea lui Ciuhandu. Evident, eu n-am cum sa verific metri cubi de documente ce-mi vin zilnic la semnat, doar pt asta exista aparatul functionaresc de specialitate, sa faca treaba tehnica, inclusiv sa-si asume prin semnatura legalitatea documentelor.

Ilegalitatea in speta ar fi ca cele doua apartamente -maghernite, mai bine zis-, au fost vandute la pretul stabilit de legea 112, avantajos pt chiriasi, deci sub pretul pietei, in conditiile in care contractele de inchiriere au fost incheiate dupa data aparitiei legii si nu anterior, cum cere legea, lucru care mie mi-a fost ascuns, cica pe motiv ca asa s-a lucrat cand era Ciuhandu primar, cand s-a adoptat si o hotarare scrisa in acest sens, bazata, se sustine, pe vreo 20 de sentinte judecatoresti care au facut acelasi lucru: au extins aplicabilitatea legii! Bun, asta este situatia juridica, am vrut sa o cunoasteti.

Dar eu am vrut sa ajung la situatia politica. Evident, ma consider nevinovat si va marturisesc ca sufar sa fiu acuzat mediatic atat de nedrept de coruptie cand, de fapt, nici DNA nu ma acuza de asa ceva, de vreun folos pt mine sau pt vreun apropiat, folosul necuvenit in urma semnaturii mele data fara buna-stiinta, fara constienta erorii, fiind al acelor amarati -niste familii nevoiase- care au cumparat. Politic, este clar pt oricine -si eu am fost abordat in Dubai, unde eram cand a aparut stirea, de o multime de romani total necunoscuti mie, din diverse locuri din tara, indignati- ca in spate este o implicare a politicului.

De ce altceva decat pt mediatizare la maxim in perspectiva alegerilor locale din 2020, sa trimiti in judecata tocmai in prag de Revelion, un astfel de dosar deschis de trei ani (in februarie 2017), rastimp in care n-a fost nicio graba, mie nici nu mi s-a cerut pana acum nicio declaratie, niciun punct de vedere?! A intrat el in instrumentare in 31 decembrie, in 1 ianuarie etc? Si de ce asocierea mea in comunicat cu un prejudiciu de 9.5 milioane euro (!!!) pt doua maghernite, care la o licitatie ar ajunge la o suma de nimic (atentie: s-au vandut doar apartamentele, nu si terenul de sub ele sau din jurul lor!).

Este limpede ca cineva doreste indepartarea mea din functia de Primar al Timisoarei, prin impiedicarea unei noi candidaturi! PSD a incercat sa ma inlature inca de la inceputul primului meu mandat -de fapt, a incercat mai intai sa ma impiedice sa fiu candidat!-; va amintiti perioada in care aveam proces cu ANI si “aliatii” de-atunci imi cantau prohodul, in timp ce puneau presiune pe justitie. Ei bine, am castigat atunci! Ei, la fel de bine, eu voi face tot ce-mi sta in putinta sa castig si acum, pt ca eu nu ma las calcat in picioare de nimeni, am fost mereu si voi fi mereu un luptator!

Sunt copil de tarani, tot ce-am facut in viata am facut pe picioarele mele, pe capul meu, muncind cinstit, enorm, dar si luptand din greu, adesea, pt ca se pare ca asa mi-a fost dat, sa fie nevoie sa si lupt pt a-mi implini nazuintele! „Nu stiu ce va face PNL.

Toţi cei care au avut probleme până acum - şi mă refer aici la cei dovediţi în final nevinovaţi, inclusiv Presedintele PNL Ludovic Orban, ex-Preşedintele Vasile Blaga, primarii de Braşov şi Târgu Mureş - au fost acuzaţi că au comis acte care le-ar fi adus lor câştiguri necuvenite. Pe mine nu mă acuză nimeni de aşa ceva, nu mă acuză nimeni de corupţie.

Dar dacă PNL va decide că nu pot candida în numele PNL, eu voi părăsi partidul, cu mare durere în suflet - dar dragoste cu de-a sila nu se poate, după cum bine se ştie - şi voi candida independent şi asta indiferent pe cine va desemna PNL candidat sau PNL+USR+PLUS, cum se vorbeşte. Şi vom vedea ce-o ieşi! Am tinut sa va spun toate aceste lucruri in semn de respect colegial. Unii m-ati sunat sau mi-ati scris ca sunteti alaturi de mine si va multumesc si sunt convins ca si cei ce n-ati facut-o imi sunteti la fel alaturi, fiind, de fapt, alaturi de dreptate, nu de mine, ca persoana. Va multumesc tuturor. Imi pare cu atat mai rau ca s-a intamplat astfel, cu cat chiar am ajuns ca IMPREUNA s-a reprezentam o forta politica! Sper sa putem ramane impreuna! Dar, nu mai depinde de mine!

Cu stima, 

Nicolae Robu

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri