Motivul pentru care fostul primar Ciuhandu, condamnat la muncă în folosul comunităţii, cere anularea acestei obligaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul primar al Timişoarei Gheorghe Ciuhandu, condamnat în dosarul „Poli“ la trei ani cu suspendare şi 120 de zile de muncă în folosul comunităţii, cere anularea obligaţiei de a presta muncă în folosul comunităţii invocând motive medicale.

Odată cu sentinţa prin care Gheorghe Ciuhandu (73 de ani) a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, judecătorii i-au stabilit şi o serie de obligaţii. Una dintre acestea este prestarea a 120 de zile de muncă neplătită, în folosul comunităţii, la Direcţia de Sănătate Publică sau Horticultura. Cum Direcţia de Sănătate Publică a ieşit din lista instituţiilor la care persoanele condamnate cu suspendare pot presta muncă în folosul comunităţii, fostului primar al Timişoarei i-a rămas o singură opţiune: societatea de întreţinere a spaţiilor verzi, Horticultura.

Potrivit directorului Horticultura, Andrei Drăgilă, protocolul prevede ca persoanele condamnate să presteze muncă în folosul comunităţii la Horticultura trebuie să lucreze la pepinieră, muncă fizică. „Am avut şi un judecător, a fost şi un primar nu ştiu pe unde, un inginer, un medic. Nu fac altceva decât ceea ce noi le dăm. Ajută la descărcatul de material, fac amestecul de pământ, încarcă descarcă materiale. Nu putem să dăm o muncă de birou pentru că nu avem această posibilitate”, a declarat directorul Horticultura, potrivit căruia trebuie găsite soluţii ca persoane cu o anumită pregătire ar trebui să aibă posibilitatea să presteze o muncă la nivelul calificării lor.

La Serviciul de Probaţiune Timiş, fostul primar al Timişoarei a depus o cerere prin care a solicitat să fie scutit de prestarea orelor de muncă în folosul comunităţii, depunând în acest sens o serie de acte medicale care să ateste că este în imposibilitatea de a presta munca la care a fost obligat de judecători. Conform procedurii, Serviciul de Probaţiune a transmis cererea fostului primar instanţei, urmând ca judecătorii să decidă dacă anulează dispoziţia prin care Gheorghe Ciuhandu a fost obligat să presteze muncă în folosul comunităţii.

Prima fază a acestui proces se va judeca la Tribunalul Timiş, unde primul termen este programat în 11 februarie. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite