Momentum, supermașina electrică realizată integral în România ajunge în Timișoara VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Momentum, supermașina dezvoltată de compania CryptoData, va fi prezentată la Timișoara în cadrul Tech Talks, conferința care reunește lideri și experți internaționali din tehnologie.

Prototipul mașinii Momentum FOTO captură video Mașini cu Luci Popa
Prototipul mașinii Momentum FOTO captură video Mașini cu Luci Popa


Timișoara va găzdui, joi, 1 septembrie 2022, cea mai importantă conferință de tehnologie din vestul României, unde dezvoltatorii, cercetătorii, liderii de afaceri, creatorii, factorii de decizie IT și studenții se întâlnesc pentru a învăța cum să modeleze lumea cu puterea inteligenței artificiale, a tehnologiei 3D și a științei datelor.

În cadrul conferinței de la Convention Center vor putea fi explorate cele mai noi tehnologii și descoperiri din mediul de afaceri, iar experții în domeniu vor explica modul în care inteligența artificială și evoluția internetului 3D impactează societatea în ziua de azi.

Cu această ocazie, va ajunge în premieră la Timișoara mașina Momentum, primul supercar electric cu modul Blockchain dezvoltat integral în România de către compania CryptoData. Subiectul va fi abordat pe larg în cadrul conferinței de către Ovidiu Toma – CEO al CryptoData.

Momentum este un prototip de supercar electric care dezvăluie posibilitatea integrării de tehnologii inovatoare în industria auto. Prin acest concept car, industria auto întâlnește proprietățile tehnologiei Blockchain, deschizând astfel noi orizonturi în generarea de utilitate și beneficii financiare”, au transmis organizatorii Tech Talks.

Momentum este un proiect pe care l-am dezvoltat în ultimii patru ani. Am pornit de la o idee desenată pe hârtie, pana la fabricarea efectivă a unui produs pe care putem să îl prezentăm cu mândrie în cadrul acestui eveniment. Noi construim tehnologii inovatoare pe care ulterior le prezentăm companiilor mari, organizaţiilor şi entităţilor interesate din diferite domenii cu scopul de a pune tehnologia noastră în aplicare, în masă”, a spus Ovidiu Toma, la lansarea prototipului, în martie 2022, la care a participat și cofondatorul Tesla, Martin Eberhard.

Prezentările de Tech Talks sunt structurate pe patru calupuri de discuție. Se va discuta despre perspectivele orașelor prin digitalizare, eficiență energetică, clădiri HumanCentric, dar și despre noua capitală administrativă a Egiptului, care generează un volum de 50 petabytes de informație anual, pentru care Honeywell a livrat „Single Software for a Smart City Greenfield City built from ground up IOT and AI Platform”.

Subiectul va fi detaliat pe larg de către Mihai Brana în cadrul primului calup de discuție. Marcel Mihai Sămânță de la Accenture va explica tot procesul „Cloud is the Enabler, Data is the Driver, AI is the differentiator”, va prezenta Industry X și cum se transformă procesele de producție prin digitalizare.

Despre inovație, cum putem crea o societate care inovează, dar și despre „Viitoruri vertiginoase: religiile și tehnologia”, vor discuta Elif Memet, Sevda Memet, Eugen Ciurtin în cadrul.

La Tech Talks vor fi prezentați și algoritmii prin care se dezvoltă predicții comportamentale, astfel încât de la percepție la procesare și la luarea unei decizii, o mașină inteligentă să poată efectua singură tot procesul – subiect abordat și detaliat de Tudor Nicosevici.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite