Mitropolitul Banatului a stat la masă cu săracii. Eparhia a donat apoi Cantinei sociale tone de alimente FOTO

0
Publicat:

Mitropolitul Ioan al Banatului a fost prezent în mijlocul oamenilor străzii de la Centrul social de urgență, unde a constatat că este nevoie de alimente pentru cantină. Eparhia a făcut apoi aici o donație consistentă.

Donație pentru cantina Centrului social de urgență FOTO Mitropolia Banatului
Donație pentru cantina Centrului social de urgență FOTO Mitropolia Banatului

Așa cum a promis duminică, 8 ianuarie, ÎPS Ioan Selejan, mitropolitul Banatului, a distribuit 2.200 de kilograme de alimente și alte produse naturale necesare Cantinei sociale din Timișoara.

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan a constatat că este nevoie de alimente pentru cantina ce deservește nevoile acestora. Astfel, au fost distribuite 2.200 kilograme de alimente și alte produse naturale necesare cantinei. Această acțiune se înscrie în nevoia de a completa și de a sprijini efortul Municipiului Timișoara de a hrăni zilnic sute de beneficiari. De asemenea, au mai fost distribuite și 40.000 ouă, la Cantina sociala a Primăriei Timișoara, DGASPC Timiș, Penitenciarul Timișoara, Penitenciarul pentru minori Buziaș și la spitalele de Psihiatrie din Jebel și Gătaia. Pe lângă grija de cele materiale, Părintele Mitropolit Ioan îi poartă în rugăciunile Sale pe acești oameni fără adăpost, dar care nădăjduiesc în ajutorul și mila lui Dumnezeu”, au transmis cei de la Mitropolia Banatului.

Donație FOTO Mitropolia Banatului
Donație FOTO Mitropolia Banatului

De asemenea, văzând starea de sănătate precară a multora dintre cei cu care a luat masa, în preajma onomasticii sale, mitropolitul Ioan Selejan le-a promis că se va ocupa să aibă parte de tratament medical de specialitate și de efectuarea unor analize medicale.

Arhiepiscopia Timișoarei, prin grija Înaltpreasfinției Sale, va continua să desfășoare și alte activități de ajutorare, precum și acțiuni filantropice, în spitale și așezămintele sociale din județul Timiș”, a mai transmis Mitropolia Banatului.

Donație FOTO Mitropolia Banatului
Donație FOTO Mitropolia Banatului

De opt ani, de când îi păstorește pe credincioșii ortodocși din Banat, mitropolitul Ioan Selejan obișnuiește ca de sărbători să fie înconjurat de sărmani. Nu a fost altfel nici de ziua numelui său, când mitropolitul Ioan Selejan a ținut să iasa masa de duminică alături de oamenii străzii, la centrul de pe strada Telegrafului.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite