Misterul mașinii de poliție din Bulgaria de pe străzile Timișoarei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De câteva zile, pe străzile din Timișoara, a putut fi zărită o mașină de poliție din Bulgaria. Autoturismul aparține Poliției de Frontieră, a căror ofițeri au venit în România la un schimb de experiență.

Timișorenii au putut vedea în oraș patrulând o mașină de poliție mai neobișnuită pentru ei. Autoturismul cu girofar și cu inscripții chirilice aparține Poliției de Frontieră din Bulgaria, care se află într-o misiune în cadrul proiectului FRONTEX. Polițiștii bulgari se află detașați la Vama Moravița, unde lucrează cot la cot cu frontieriștii români.

FRONTEX asistă statele membre al Uniunii Europene, la formarea agenţiilor de protecţie a frontierelor naţionale, la stabilirea de norme comune de formare; efectuează analize ale riscurilor; urmăreşte evoluţia cercetărilor pentru controlul şi supravegherea frontierelor externe; asistă statele membre în situaţii care necesită sprijin tehnic şi operaţional sporite la frontierele externe; furnizează statelor membre sprijinul necesar pentru organizarea de operaţiuni de returnare comune.

FRONTEX lucrează în strânsă legătură cu alţi parteneri ai Comunităţii şi ai U.E. responsabili de securitatea frontierelor externe, cum ar fi Europol și Cepol.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite