Militar din „Scorpionii Galbeni”, arestat preventiv pentru trafic de migranţi

0
0
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Un militar din cadrul unităţii supranumite „Scorpionii Galbeni” din Timişoara a fost arestat preventiv pentru trafic de migranţi, după ce a fost prins ajutând patru turci să treacă ilegal frontiera, scrie tion.ro, citând informaţii furnizate de parchet.

Plutonierul Major B.A.N. încadrat la UM 01109 Timişoara, se ocupa şi cu taximetria atunci când nu era plecat în misiuni în teatrele de operaţiuni din Irak sau Afganistan, scrie tion.ro

Astfel, în aprilie, în timp ce se afla la volanul taxiului, ar fi preluat patru turci care au trecut ilegal frontiera. Militarul i-a luat pe aceştia de la limita judeţelor Timiş şi Caraş-Severin, din apropierea localităţii cărăşene Comorâşte, iar apoi a plecat cu ei spre Timişoara.

„S-a reţinut că inculpatul, plutonier major la U.M. 01109 Timişoara, în scopul de a ajuta la trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României şi pentru a obţine o sumă de bani, a preluat dintr-o zonă situată la limita judeţelor Timiş şi Caraş Severin (cca. 3 km. de satul Comorâşte) şi apoi a călăuzit şi transportat în direcţia Timişoara un număr de 4 cetăţeni străini (turci), care intraseră ilegal pe teritoriul naţional din Serbia, cu intenţia de a ajunge în Germania”, au transmis pentru tion.ro reprezentanţii Parchetului Militar Timişoara.

Plutonierul major a fost însă interceptat de poliţiştii de frontieră, iar, în 14 aprilie, procurorii au pus în mişcare împotriva lui acţiunea penală pentru infracţiunea de trafic de migranţi. În 16 aprilie, el a fost prezentat magistraţilor de la Tribunalul Militar care au decis arestarea lui pentru 30 de zile. La finalul anchetei, bărbatul va fi trimis în judecată.

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite